Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ey TUSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Tek göreviniz var. Yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Önce bunları yerine getirin.”

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ey TUSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Tek göreviniz var. Yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Önce bunları yerine getirin.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda “2021 İlim Yayma Ödülleri” töreninde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi ;
“Uluslararası alanda ekonomimize kur ve kumpasları hatırlayın. Büyüme rakamlarımızla üretimimizle, istihdamımızla ihracatımızla tüm göstergeler, ülkemiz bakımından küresel çapta başarıyı işaret ederken, kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz oranlarıyla enflasyon 10 katı bulmuşken bizim yaptığımız faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz. ABD’ye Avrupa’ya bakın. Hepsinde durum felaket.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında TÜSİAD’ı da eleştirdi;

“Şimdi buradan sesleniyorum çekinme yok. Ey TUSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Tek göreviniz var. Yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Önce bunları yerine getirin. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyorum. Sizin derdiniz başka ama bizim derdimiz daha başka.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here