0.4 C
Türkiye
Salı, Mayıs 7, 2024
Ana Sayfa Ekonomi Ankara’da taksi ücretlerine zam!

Ankara’da taksi ücretlerine zam!

0

Ankara’da taksi ücretlerine zam!

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, Taksimetre Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi’ni güncelledi.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, taksi ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 25 oranında bir fiyat ayarlaması yapıldığını belirterek, “Araçların bakım-onarım, malzeme, işçilik masrafları, akaryakıt zamları ve enflasyon gibi etkenler göz önünde bulundurularak belirlenen yeni Taksimetre Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, ANKESOB tarafından onaylanarak 17 Aralık 2021 Cuma günü itibari ile uygulanmasına karar verildi” dedi.

Ankara’da taksi ücretlerinin yeni tarifesi belli oldu. Ankara Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ANKESOB) Yönetim Kurulu’nun onayladığı yeni tarife, 17 Aralık Cuma gününden itibaren uygulanacak.

Yeni tarifede, taksiye bindi-indi ücreti 15,00 TL, açılış ücreti 6,00 TL, kilometre ücreti 4,70 TL, saat ücreti 30,00 TL, birim zaman ücreti (1 dakika) 0,50 TL, birim mesafe ücreti (100 metre) 0,47 TL olarak düzenlendi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here