Tıbbi cihaz sevkiyatı durdu, ameliyatlar tehlikeye girdi

0

Tıbbi cihaz sevkiyatı durdu, ameliyatlar tehlikeye girdi

Türkiye’nin önde gelen tıbbi cihaz tedarikçileri sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla sağlık kuruluşlarına malzeme tedarikini durdurduklarını açıkladı.

Cuma günü bir açıklama yapan meslek örgütlenmeleri bakanlıklar ile uzlaşma sağlanmazsa pazartesi gününden itibaren ortopedi ve beyin cerrahisi alanlarında her türlü tıbbi medikal malzemenin satışını durduracaklarını duyurmuştu.

Böylece ortopedi ve beyin cerrahi ameliyatları tehlikeye girdi. Diğer alanlarda da tıbbi cihaz ve malzeme tedarik eden firmalarında aynı yönde karar alacakları öne sürüldü.

Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na geçen Cuma birer yazı gönderen tedarikçi ve ithalatçı dernekleri TÜSAN, TOBDER, TTÜDER, ORDER ile İç  Anadolu Sağlıksan Derneği başkanları, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT ) fiyatlarının güncelliğini kaybettiği, Sağlık Kurumlarının ödeme sürelerindeki belirsizlik ve artan maliyetleri karşılayamadıkları belirtmişti.

“Ekonomik planlama yeteneğimizi kaybettik” denilen yazıda, “SUT fiyatlarının her yıl TEFE TÜFE ortalamasına göre (yüzde 112) arttırılmasını talep ediyoruz. Tıbbi Cihaz firma ödemelerinin en geç 60 gün vade ile gerçekleşmesini ve 2020-2021 yılına dair Tıbbi Cihaz alacaklarının ödenmesini istiyoruz. Aksi durumda sağlık kurumlarından gelecek talepleri karşılayamayacağımızı üzülerek bildirmek durumundayız” ifadeleri kullanılmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here