İnsan utanır, devletin kurumları senin şamar oğlanın değil”

0

İnsan utanır, devletin kurumları senin şamar oğlanın değil”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kapılarını açmadığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu “İnsan utanır, devletin kurumları senin şamar oğlanın değil” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Siirt’te, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile diğer projelerin resmî açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

“Ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası’ndan randevu istiyor, Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya, Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, Merkez Bankası’ndan brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi, bak sana randevu verdiler… Fakat bunlarda edep adab yok. Dün de TÜİK’e randevu almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil.

Ne oldu? Randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptın. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları sürekli yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız.”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün enflasyon verilerinin açıklanması sonrası kendilerinden bilgi almak isteyen ana muhalefet partisi CHP’ye kapılarını açmamıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here