Erdoğan, Eğitim Reformu ve öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili yapılan değişiklikleri açıkladı.

0

Erdoğan, Eğitim Reformu ve öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili yapılan değişiklikleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 20. Milli Eğitim Şurası’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başöğretmenlere ilave derece verileceğini, ayrıca maaşlarının 2 bin lira artırılacağını duyurdu. Erdoğan, sözleşmeli-kadrolu öğretmen ayrımının da kaldırılacağını söyledi

Erdoğan, Eğitim Reformu ve öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili yapıkan çalışmaları anlattı:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu kısa sürede Meclis’imize sunacağız.

Öğretmenlerimiz ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavı bir kenara bırakıyoruz, bir program uygulayarak öğretmenlerimize destek olacağız. Uzman öğretmenlerimiz bir derece alacaklar ve maaşlarında 1000 TL artış olacak. Yüksek Lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaklar. 10 yıllık uzman öğretmenler sınavda başarılı olduktan sonra baş öğretmen olacaklardır. Ayrıca maaşlarında 2 bin TL artışa gideceğiz. Doktora yapan öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf olacaklar.

1. derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini 3600’e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar. Bu tarihi reformun şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Öğretmenlerimizin şartlarını iyileştirmek için son 19 yılda çok önemli adımlar attık. Başkaları öğretmenlerimizi tehdit ile meşgulken, biz son olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir müjdemizi daha paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu kısa sürede Meclis’imize sunacağız. Öğretmenlerimiz ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here