“Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına, ASELSAN’ına da el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.”

0

“Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına, ASELSAN’ına da el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.”

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, BAE veliaht prensi ile Erdoğan’ın görüşmesinin arka planında orduya ait şirketlerin ucuza satılması olduğu iddialarının basında yer almasıyla ilgili Erdoğan’a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Buradan Erdoğan’a söylüyorum ve BAE’nin veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına, ASELSAN’ına da el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle oldu:

– Ekonominin içinde bulunduğu durumu sadece televizyon ekranlarından değil alandan da izliyoruz. Bütün arkadaşlarım Türkiye genelinde olağanüstü bir çaba harcıyorlar.

– Şu soruyu sordum: Şimdi sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun. İyi de, ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi, CHP mi yönetiyordu? Sen yönetiyordun. 20 yılın sonunda geldin “ekonomide kurtuluş savaşı vereceğiz…”

– Ortak bir ses Türkiye coğrafyasında yankılanmalı. Elbette sorunlar bize anlatılacak ama biz çözümlerimizi de anlatmak zorundayız. O nedenle tüm milletvekili arkadaşlarıma, kadın kolları, gençlik kolları gittiğiniz her yerde sorunları dinleyeceksiniz.

– Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliaht prensi geldi. Havaalanında kırmızı, turkuaz halılarla karşılandı. Düne kadar bu adamlara “Şerefsiz” diyordunuz, ne oldu birdenbire? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti 15 Temmuz darbe girişimini finanse edenler, imkanı sağlayanlar, onları koruyanları kırmızı halıyla davet etti.

– Buradan Erdoğan’a söylüyorum ve BAE’nin veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına, ASELSAN’ına da el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here