Lodos ve şiddetli rüzgar yüzünden Türkiye’de yaralanmalar meydana geldi; gemi karaya oturdu, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi!

0

Lodos ve şiddetli rüzgar yüzünden Türkiye’de yaralanmalar meydana geldi; gemi karaya oturdu, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi!

İstanbul Avcılar’da uçan çatı karşı binadaki daire camlarını kırdı

Şiddetli rüzgar nedeniyle Avcılar’da birden çok mahallede çatılar uçtu. Bir çatının uçup caddeye düşme anı güvenlik kamerasına yansırken başka bir olayda ise çatıdan uçan parçalar karşı binadaki dairelerin camlarını kırdı.

Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’nde çatının uçmasıyla karşı binadaki dairenin camları kırıldı.

Beylikdüzü’nde liman içerisinde gemi karaya oturdu

Beylikdüzü’nde bulunan Marport Limanı’nda Liberya bayraklı 270 metre boyundaki MSC ALICANTE isimli konteyner gemisi şiddetli rüzgar nedeniyle baş taraftan karaya oturdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, KEGM-6 botumuz Marport Limanı içerisinde baş taraftan karaya oturan Liberya bayraklı 270 m. boyundaki MSC ALICANTE isimli konteyner gemisinin yanında olup KURTARMA-8, KURTARMA-11 ve dalgıç ekiplerimiz ivedilikle olay mahaline yönlendirildi.

Sultangazi’de şiddetli lodos nedeniyle çatı yola düştü; 2 yaralı
Sultangazi’de şiddetli lodos nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu.
Uçan çatıdan kopan parçalar nedeniyle 1’i kadın 2 kişi yaralandı.

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi Ordu caddesi üzerinde bulunan bir binanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle yola uçtu. Uçan çatıdan kopan parçalar nedeniyle 1’i kadın 2 kişi yaralandı.

Bodrum’da fırtına kabusu!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hızı 80 kilometreye kadar ulaşan fırtınada ağaçlar yıkıldı, direkler devrildi, elektrik telleri koptu.

İlçede gün boyu güneydoğu yönünden etkili olan ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen fırtınada ilçenin farklı noktalarında ağaçlar, rüzgarın kuvvetine dayanamayarak yıkıldı. Bazı noktalarda elektrik tellerini de koparan ağaçlara zabıta ekipleri müdahale ederek bulundukları yerden kaldırdı.
Gümbet Sahilinde bir aydınlatma direğinin de rüzgarla yıkıldığı gözlendi. Sahil kenarlarındaki masalar, çöp kovaları ve şemsiyelerin rüzgarla devrildiği görüldü. Yahşi Sahilindeki şezlong minderleri, dalgalarla denize sürüklendi.

Umurça Mahallesi Dere Sokakta rüzgarla birbirine temas eden elektrik telleri, koparak yola düştü. Yol çift taraflı olarak trafiğe kapatılarak önlem alındı. Elektrik dağıtım firmasının ekipleri, bölgenin elektriğini keserek kablolara müdahale etti.
Rüzgarın hızı, akşamüstü saatlerinde azaldı. İlçede yarın güneybatı yönünden kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına bazı evlerin çatısını uçurdu. Birçok köyde elektrik telleri koparken, itfaiye ekipleri yoğun mesai harcıyor.

Kdz. Ereğli ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. İlçeye bağlı Danişmentli köyünde fırtına bir evin çatısını uçurdu. Çatıdan uçan parçaların elektrik tellerine isabet etmesi sonucu tellerde kopma görülürken, köyde elektrik kesintisi yaşandı. Aynı köyde başka bir evin çatısı da yola düşerken, şans eseri yaralanan olmadı. Yaşanan olay sonrası itfaiye ve enerji kurumu ekiplerine haber verildiği öğrenildi. İlçeye bağlı Aktaş Köyü’nde de 3 katlı bir binanın çatısı fırtına nedeniyle bahçeye uçtu. Yaşanan olayda ölen yada yaralanan olmadı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here