13.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana Sayfa Ekonomi Merkez Bankası: BAE Merkez Bankası ile mutabakat imzalandı

Merkez Bankası: BAE Merkez Bankası ile mutabakat imzalandı

0

Merkez Bankası: BAE Merkez Bankası ile mutabakat imzalandı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada BAE Merkez Bankası ile bir Mutabakat Zaptı imzalandığı duyuruldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan himayesinde iki ülke arasında dün Ankara’da farklı alanlarda anlaşmalar imzalandı.

Bu anlaşmalardan biri de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında imzalanan anlaşma oldu.

TCMB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır”.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Türkiye’yi ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileriyle iki ülke arasında olası bir swap anlaşmasına yönelik ön görüşme yürüttüğü ifade edilmişti.

TCMB’nin Çin ile 6 milyar dolar, Katar ile de 15 milyar dolar ve Güney Kore ile 2 milyar dolar olmak üzere toplam 23 milyar dolara ulaşan swap anlaşması bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here