‘Ekonomik kriz’ protestolarında 70 gözaltı!

0

‘Ekonomik kriz’ protestolarında 70 gözaltı!

İstanbul, Ankara ve İzmir’de vatandaşlar döviz kurundaki sert yükseliş ve art arda gelen zamları protesto etmek için sokaklara çıktı. İstanbul’da toplanan gruba polis müdahale etti, bazı kişiler gözaltına alındı. 46’sı erkek 24’ü kadın olmak üzere 70 kişi gözaltına alındı.

Kur ve zam protestosuna 70 gözaltı

Döviz kurundaki sert yükseliş ve art arda gelen zamları protesto etmek İstanbul’un Kadıköy, Şişli, Eyüpsultan, Bakırköy ve Beylikdüzü ilçelerinde protesto gösterileri yapıldı.

Yapılan gösterilerde, kur ve zamları ‘hükümet istifa’ sloganlar atarak protesto eden göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Protestoların izinsiz olduğunu belirten polis, 46’sı erkek 24’ü kadın, 70 göstericiyi gözaltına aldı.

Ankara’da ise ODTÜ’lü bir grup öğrenci sokağa çıkarak zamları ve iktidarı protesto etti. Grup, “ODTÜ Ayakta, AKP’ye Direniyor!, ODTÜ’lü yürüyor mücadele büyüyor” sloganları eşliğinde yürüdü. Öğrencilere polis müdahalede bulundu.

İzmir’de de vatandaşlar ‘AKP halka hesap verecek’ sloganları atarak yürüdü. Çevredeki vatandaşlar ise yürüyüş yapanlara tencere ve tavalarla destek verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here