Kılıçdaroğlu; “Sandığı getir. Seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım”

0

Kılıçdaroğlu; “Sandığı getir. Seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısının ardından, basın açıklaması yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Türk lirasının yaklaşık yüzde 20 değer kaybetmesiyle Dolar/TL kurunun 13,50 seviyesine kadar yükselmesi ve artan ekonomik kriz hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Bu tablo kaldırılacak bir tablo değildir. Sorumlu “herşeyin sorumlusu benim” diyen kişi, sarayda oturan zattır. Her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor. Eskiden devlet liderleri kürsüye geldiği zaman çözüm üretirlerdi. Şimdi çözüm bırakılmış nasıl kavga ederiz onun arayışı içinde. Böyle bir arayışa giren şahsım hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni akılla ve mantıkla yönetmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Devleti artık yönetilemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısını yineleyerek, “Milletten niye korkuyorsun? Demokrasiden sandıktan niye korkuyorsun? Yönetme gücünü kaybettin. Ne yaptığını bilmiyorsun. Danışacağın kimse kalmadı. Sandığı getir. Seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here