DSÖ: Mart ayına kadar 500 bin kişi ölebilir! 

0
People wear protective face masks as they carry groceries in the centre of Brussels, amid the outbreak of COVID-19, caused by the novel coronavirus. - Belgium close schools, cancel all cultural events and shutter bars and restaurants to stave off the spread of the coronavirus outbreak. Beginning on March 14, only stores that provide essential services -- such as pharmacies and grocery stores-- will remain open under normal conditions. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP) (Photo by KENZO TRIBOUILLARD/AFP via Getty Images)

DSÖ: Mart ayına kadar 500 bin kişi ölebilir! 

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ), Avrupa’yla ilgili vahim bir uyarı geldi. DSÖ, acil önlem alınmaması durumunda mart ayına kadar Avrupa’da 500 bin kişinin Covid-19 nedeniyle ölebileceğini söyledi.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, bölgede acil önlem çağrısı yaptı ve gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda mart ayına kadar yaklaşık 500 bin kişinin corona nedeniyle ölebileceğini söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Hans Kluge, salgının kıtadaki seyri konusunda ‘çok endişeli’ olduğunu söyledi. Kluge, maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesinin vaka sayılarını azaltabileceğini vurguladı.

Uyarı, kıtadaki bazı ülkelerin rekor düzeyde enfeksiyon oranları bildirdiği ve tam ya da kısmi sokağa çıkma kısıtlamaları getirdiği dönemde geldi.

Kluge, salgının yayılmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesini, yetersiz aşılanmayı ve daha bulaşıcı Delta varyantının bölgede hakim olmasını saydı.

DSÖ Avrupa Direktörü, vaka sayılarındaki artışla mücadeleye yardımcı olmak için aşılanmanın artırılması ile temel halk sağlığı önlemleri ve yeni tıbbi tedavilerin uygulanması çağrısında bulundu.

Kluge, “Covid-19 bir kez daha bölgemizde bir numaralı ölüm nedeni haline geldi” diyerek, hastalıkla savaşmak için “ne yapılması gerektiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kluge, zorunlu aşı önlemlerinin “son çare” olarak görülmesi gerektiğini, ancak konuyla ilgili “yasal ve toplumsal bir tartışma” yapmanın “çok yerinde” olacağını söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here