17.4 C
Türkiye
Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Danıştay, İstanbul Sözleşmesi itirazını reddetti!

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi itirazını reddetti!

0

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi itirazını reddetti!

Danıştay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılması itirazını reddetti.

Türkiye, 19 Mart’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Türkiye’de kadına yönelik ve aile içi şiddet ile mücadelede önemli bir rol oynayan sözleşme, 1 Temmuz itibariyle yürürlükten kaldırıldı. Kadın örgütleri, barolar ve sivil toplum kuruluşları karara itirazlarını eylemlerle dile getirirken Danıştay’a da başvurularda bulunuldu.

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin itirazlarla ilgili kararını açıklayan Danıştay, itirazları reddetti. Danıştay, sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasını ‘hukuka uygun’ buldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün İspanya Başbakanı Pedro Sanchez yaptıkları görüşmenin ardından İspanyol bir gazetecinin İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin sorusunu, “Tamamen gündemimizden çıkardık” diyerek yanıtlamıştı.

Erdoğan’ın İstanbul sözleşmesi yanıtı şöyle olmuştu:

“Biz İstanbul Sözleşmesi’ni tamamen gündemimizden çıkardık. Çünkü biz İstanbul Sözleşmesi ile atılacak adımları zaten normal yasalarımızda kadına şiddetten tutunuz uygulamalarına varıncaya kadar bunlar bizim zaten gündemimizde var. Çünkü kadın bizde en kutsal varlıktır ve kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine biz zaten müsaade etmeyiz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here