Bahçeli, Çiçek’e, “Siz yüzde kaç isterdiniz?” diye sordu.

0

Bahçeli, Çiçek’e, “Siz yüzde kaç isterdiniz?” diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in yüzde 50+1 eleştirisine tepki gösterdi. Yüzde 50+1 kuralının Cumhurbaşkanlığı sisteminin sigortası olduğunu söyledi.

Bahçeli, Çiçek’e, “Siz yüzde kaç isterdiniz?” diye sordu.

Bahçeli, toplantıda konuyla ilgilş şunları söyledi :

“Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil, muhabbet vardır. Gerisi laf-ı güzaftır. Bu sistemin meşruiyet temeli yüzde 50 +1’dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildi. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak bir seçimdir.

Sayın Cemil Çiçek yüzde 50+1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevrelerde ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanıza, diliniz altında sakladığını bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla bilelim, niyetini bilelim. Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz? FETÖ’cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor farkında mısınız?

Altı partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları için seri toplantılar düzenlediği bir dönemde tesadüfe bakınız ki sayın Çiçek’in beyanı dikkat çekici ve bize göre kuşku vericidir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here