Önümüzdeki yıl Uranüs faktörü çok daha etkin hale gelecek

0
Önümüzdeki yıl Uranüs faktörü çok daha etkin hale gelecek.
Merhabalar, yıl biterken bu aya göz atalım isterim.
5 Kasım tarihinde yaşanan Akrep burcunda Yeni Ay ile; sezgisel, oldukça kararlı, kendi gücümüzün farkında hareket ettiğimiz adımlarla ilerliyoruz.
Duygusal açıdan azimli, dayanıklı, soğukkanlı olunacak enerjilerle içinde bitişler, baslangiclar barındıran  durumlara açıklık söz konusu olurken duygusal anlamda kendi içimize bakmak, karanlık yönlerimizle yüzleşmek, süreçten güçlenerek çıkacağımız, krizleri aşmanın yollarına odaklanma hali söz konusu oldu. Sezgisel, derine inen akıl (merkür) görünmeyenin ardındakini  aramak adına olumlu kullanılabilir. Dilimizi yaralayıcı kullanmak, kaygı, takıntılı olmak yerine yapıcı, zorlukları dönüştürücü yönde  kullanmak önemli olacak.
Mars Akrep yerleşimi ise net bir hedefe odaklanmak, girişimleri, amaçları, insiyatif  alınması gereken konularda derinden giderek ilerletme ihtimalini güçlendiriyor. Ancak bu denli yoğun bir Akrep enerjisi gölge yanları ile başkalarının zaaflarını kullanmak, yararlanmak, kontrol etme dürtüsü ile hareket etmek riskli olabilir.
Genel olarak bu dönem finansal   konular, getireceği zorunluluklar, başkalarına bağlı ilerleyen para meseleleri, borçlar, ortaklı para/miras, yatırım vergi, burs, prim, bankalarla ilgili durumlar, yatırımlar  olmak üzere olası krizlere çözüm arayışları, yeni adımlar, ataklar açısından mücadeleci bir dönem.
Sağlıkta Akrep ise; üreme organları, mesane,  genital bozukluklar, kadınlar ve böbrek taşları ile alakalıdır. Şu günlerde  (Akrep/uranusyen yeni ay) ışığı büyürken  (Boğa Ay tutulması/dolunay) etkileri altındayız. ”Sahip olmak istiyorum’ ‘mottosu ile hareket eden Boğa burcunun tüm dinamiklerini ortaya çıkaracaktır. Kaynaklarımız, değerlerimiz, güvenlik duygumuz ve maddi/manevi sahip olduklarımızı akıllıca  değerlendirme, koruma, kalıcı kılma çabası adına farkındalıklar yaşanacak.
Yeni kararlar, gerçekten güvende olup olmadığımız hakkında sorgulamalar getirecek.
Sabit/Toprak burcunda bir tutulma olması nedeniyle dayanıklılık,  sebat, beklentilerin somut sonuçlara  yönelik olması adına bilinçli hareket etmeye itileceğiz.
2022 yılını içine alan Boga/Akrep aksında yaşanacak Güneş, Ay tutulmalarına dair ipuçları 19, Kasım itibarı ile karşımızda olurken, aynı  zamanda önümüzdeki yıl Uranüs faktörü çok daha etkin hale gelecek. Dolayısıyla artık kendimizi bulmaya çalışırken , sahip olduğumuz şeyleri yeniden tanımlama süreci ivme kazanacaktır.
Paraya karşı tutumumuz, nasıl kazanır, nasıl harcarız soruları masaya gelecek. Kişisel servet, para türünden değerler, taşınabilir kaynaklar,  emlak ve toprakla ilgili varlıklar sadece kişisel değil dünya ölçeğinde de dikkat çekici olacaktır. Sahip olmayı umduğumuz veya kendimize olan güveni pekiştiren, değerimizi artıran şeyler neler, dünyevi, temel ihtiyaçlarımız hakkında köklü yenilenmelerin olacağı, konfor alanımızı değiştiren zaman dilimi olarak düşünebiliriz önümüzdeki dönemi.
19 Kasım Ay tutulmasında Venüs/Oğlak burcu yerleşimi önemli bir gösterge. Öncelikle Oğlak burcundaki Venüs aşkı, sevgiyi, uyumu, işbirliğini, hayattan aldığımız keyifleri, zevkleri, maddi konuları sembolize ettiğine göre; Satürn burcu Oğlak’ta ayaklar yere basacak. Hayatı ciddiye alacağımız, aşkı, sevgiyi pragmatik,  güvene dayalı şekilde sorgulayacağımız söylenebilir.
Tutarlı, somut kendi içinde görev ve sorumluluk getiren, emek isteyen, mantığın ön planda olduğu ilişkiler öncelik  kazanacak. Aynı zamanda sosyal bağların keyiflerin  dengeli ilerleyeceği dönem olarak düşünebiliriz.
Ay tutulması yöneticisi Venüs/Oğlak yerleşimi genel olarak maddi konularda akılcı, savurganlıktan, abartılan, risk almaktan uzak, ekonomik şartları disipline sokmak, sahip olunan   değerleri korumak, uzun vadeli düşünmek anlamında  sınayacaktır. İş hayatı,  mesleki hedefler, amaçlar, hırslar, toplumsal roller, başarıya odaklanma zorunluluğu taşıyacak. Özellikle kalıcı, uzun soluklu olmasını istediğimiz konularda verimli, üretken, istikrarı tesis etme, sahip olduğumuz gücü etkin kullanma yetisi verecektir.
İş/ finansal anlamda kararlar, bütçe planlaması, bu konularda yeni hedefler, projeler ortaya koymanın arifesindeyiz.
Tutulma enerjileri bireysel alanda bize ”tüketme, üret'” mesajı verirken borsa, bankacılık/finans sektörü, iş dünyası, köklü kurumlar, devlete dair yapılarda gelişmeler, ekonomik yansımaları göz ardı edilemez görünüyor. Dolayısı ile Venüs/Oğlak seyri 19 Aralık sürecinde Pluton ile kavuşarak retro harekete başlıyor. Hesaplarımızı yapmalı, ekonomik göstergeleri dikkatli  okumalı, öngörülerimizde temkinli olmalıyız. Değişim, dönüşüm, güçlü olma arzusu, tutku öne çıkacaktır. Aslında bu kavuşumu ilişkiler, para ile olan boyutu ve kendimize verdiğimiz değer olmak üzere üç ana başlık altında düşünmemiz yanlış olmaz. Eğer bir ilişki içindeysek ilişkinin dönüştürücü etkisi, manipülasyon, tarafların birbirini zorlaması, aşırılıklar, güdüsel olarak yorucu, yara alma şeklinde yıpranmalara açıklık verebilir. Yine parada harcama kalıplarımız, değer verdiğimiz, neler için harcama yaptığımız hakkında türlü vurgular yapabilir.
Belki de içinde bulunduğumuz finansal bir durum ya da yeni bir sosyal  statü/iş/özel yaşam üzerinden değişim  içinde yol alma zorunluğu öne çıkabilir.
19/Aralik-29 Ocak arasında temkinli hareket etmeye yönelmekten bahsedebiliriz.
29 Ocak, 6 Mart arası aksayan, geçmişle bağlantılı konular, bekleten, ilerlemekte zorlanacağımız belki de en sağlam kararları vereceğimiz, net bir değerlendirme yapacağımız süreç olacaktır. Zira Ay tutulması etkileri de aynı süreçte sönümlenmeye başlıyor olacak.
2022 genel yorumlarda Aralık ayında buluşmak üzere, sevgiler..
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com15 Kasım 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here