8.4 C
Türkiye
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’

Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’

0

Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin olarak, “Anayasa toplantısında 50+1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak.” açıklamasını yaptı.
Çiçek, Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuştu.

 

Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin olarak şunları söyledi;

Bu sistem (yüzde 50+1) doğru olmamıştır, bugün de gelecekte de sıkıntı çıkarır.  Şahıslardan ayrı söylüyorum. Hiç gerek yoktu. Daha farklı bir sistem olabilirdi. Vakit de geçti ama kimsenin kimseyle görüştüğü de yok.”

“50+1 bu memlekette üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlara karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. İki tarafa da çağrı yapıyorum: Bu sistemin neresi doğru, neresi yanlış? İş tutmayla, sistemden yaşanan sıkıntıları ayırt ettiğimizde gri alan oluşur. O zaman da grup toplantıları rahatlar. Çünkü her salı günü karşılıklı sınır ötesinden top atışları yapılıyor. Kuru kuruya sistem tartışması olmamalı.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here