ÇEKİRGE AVRUPA BİRLİĞİ MENÜSÜNDE!

0

DÜNYANIN YOKSUL ÇİFTÇİLERİN İNTİKAMINI AVRUPALILAR SOFRALARINDA ALACAKLAR.

Afrika’da bir çekirge istilası.

Avrupa Birliği dünyanın en yaygın çekirge türü olan Locusta Migratoria’yı yenebilir gıdalar listesine aldı.

Çekirge çiftliği kuran bir Hollanda firmasının yaptığı başvuru, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edildi. Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Dairesi EFSA, Göçmen Çekirge’nin donuk ya da kızartma olarak veya toz halinde piyasaya sürülmesine izin verdi. İzin için başvuran firmanın çekirgeleri atıştırmalık olarak üretip satma eğiliminde olduğu açıklandı.

Afrika’daki bir pazar yerinde kızartılmış çekirgeler.

Locusta Migratoria, özellikle Afrika’da başbelası bir tür. Bu çekirge türü milyonlarca bireylik sürüler halinde tarım alanları arasında göçerek ürünleri talan ediyor.

KANATLAR VE BACAKLAR PİYASAYA SÜRÜLMEDEN ÖNCE AYIKLANACAK.

Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Dairesi, çekirgelerin işlenmeden önce kanatlarının ve bacaklarının çıkarılmasını şart koştu. Çekirgelerin kanatları ve bacakları kabızlığa neden oluyor.

MENÜYE ÖNCE UN BÖCEĞİ LARVASI GİRDİ.

Un Böceği ve larvaları.

Avrupa Birliği, Haziran ayında da Un Böceği türünün larvasını yenebilir godalar arasına katmıştı. Sarı bir kurt halindeki Un Böceği larvasının kurutulmuş olarak satılmasına izin verilmişti.

Asya’daki bir restoranda tabakta Un Böceği larvaları.

 

Böcekler, zengin protein kaynakları olarak dünyadaki gıda krizine çare olarak öngörülüyorlar. Asya başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde böcekler yiyecek olarak tüketiliyorlar.

Yazan: Admin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here