Felçli fareler tek bir enjeksiyondan sonra tekrar yürüdü!

0

Felçli fareler tek bir enjeksiyondan sonra tekrar yürüdü!

Araştırmacıların insanlarda denemeyi umduğu terapi, vücut hücreleriyle iletişim kurmak için ‘dans eden molekülleri’ kullanıyor.

ABD’deki araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir terapi, farelerde felci başarıyla tersine çevirdi ve ciddi omurilik yaralanmalarını onardı.

Hayvanlar, tedavinin tek bir enjeksiyonundan sadece dört hafta sonra yürüme yeteneğini yeniden kazandı.

Northwestern Üniversitesi’nden Profesör Samuel Stupp , ” Araştırmamız, bireylerin büyük bir travma veya hastalıktan sonra felç olmasını önleyebilecek bir terapi bulmayı amaçlıyor Onlarca yıldır, bu, bilim adamları için büyük bir zorluk olmaya devam etti, çünkü vücudumuzun beyni ve omuriliği içeren merkezi sinir sistemi, yaralanmadan sonra veya dejeneratif bir hastalığın başlangıcından sonra kendini onarmak için önemli bir kapasiteye sahip değil.”

Terapi enjekte edildiğinde, sıvı hemen omurilik etrafındaki yapıyla eşleşen bir nanolif ağı oluşturuyor.

Stupp, “Nöronlardaki ve diğer hücrelerdeki alıcılar sürekli hareket eder Bu nedenle, omurilik çevresindeki doku yapısını taklit etmenin yanı sıra, terapi, hücresel reseptörlerin hareketine uyacak şekilde hassas bir şekilde ayarlanmıştır. Bu, terapinin moleküllerinin hareket eden reseptörlerle daha sık temasa geçeceği anlamına gelir.”

Samuel Stupp ,şöyle devam etti:

“Daha önce hiç yapılmamış olan araştırmamızdaki en önemli yenilik, nanoliflerimizdeki 100.000’den fazla molekülün toplu hareketini kontrol etmektir,. Molekülleri hareket ettirerek, ‘dans ettirerek’ ve hatta supramoleküler polimerler olarak bilinen bu yapılardan geçici olarak dışarı atlayarak, reseptörlerle daha etkili bir şekilde bağlantı kurabilirler.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here