Bir bebek, 12 cm uzunluğunda ‘insan kuyruğu’ ile dünyaya geldi

0

Bir bebek, 12 cm uzunluğunda ‘insan kuyruğu’ ile dünyaya geldi

Brezilya’daki bir hastanede doktorlar, ucunda bir top olan 12 cm uzunluğunda ‘gerçek bir insan kuyruğu’ olan bir erkek bebek vakasıyla şaşkına döndüler.

‘Journal of Pediatric Case Surgery Reports’ta yer alan bir vaka çalışmasına göre, gerçek bir insan kuyruğu ile dünyaya gelen çok az bebek var.

Çalışma, isimsiz bebeğin “destansı kuyruğunun”, tüm bebekler gibi, gebelikten yaklaşık dört ila sekiz hafta sonra embriyonik bir uzantı geliştirdiği rahimde filizlenmeye başladığını belirtti.

Fortaleza kentindeki Albert Sabin Çocuk Hastanesinde herhangi bir komplikasyon olmaksızın 35 haftada prematüre olarak doğdu. Ancak, çocuğun ilk değerlendirmesi sonunda kuyruk ve top büyümesi ortaya çıkarıldı.

Bebeği muayene eden doktorlar, kuyruğun kıkırdak ve kemikten yapılmış hiçbir parça içermediğini, yani bunun ‘gerçek bir insan kuyruğu’nun nadir bir örneği olduğunu kaydetti.

Vaka son derece nadir; çünkü tarihte gerçek, kemiksiz kuyruklarla doğan sadece 40 kadar belgelenmiş çocuk vakası olduğu biliniyor .

Bebeği ultrason taramasıyla inceledikten sonra doktorlar, kuyruğun bebeğin sinir sistemine bağlı olmasıyla ilgili herhangi bir endişe olmadığını ortaya çıkardı ve bu nedenle cerrahlar ameliyat ve uzantıyı çıkarmayı seçtiler.

Bazı inanç ve kültürlerde insan kuyruğu kutsal kabul edilir ve tapılır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here