Kız bulundu, polisler ağladı!

0

Kız bulundu, polisler ağladı!

Avustralya’da 18 gündür kayıp küçük kızı bulan polisler sevinçten ağladı

4 yaşındaki Cleo Smith’in Avustralya’da kaybolmasından 18 gün sonra sağ salim bulunmasıyla tüm ülke rahat bir nefes aldı.

Polisler, küçük kızı kurtarmanın sevincini kamuoyuyla paylaştı.

Avustralya’nın Carnarvon kasabasındaki kampingde ailesiyle birlikte çadırda kalırken kaybolan 4 yaşındaki Cleo Smith için yürütülen geniş çaplı arama çalışmaları, 18 gün sonra sonuç verdi.

Adli tıptan gelen kanıtlar üzerinden hareket eden polis, Carnarvon’daki kilitli bir evdeki odalardan birinde küçük kızı sağ salim bulmasının ardından Smith ailesiyle bağlantısı olmayan 36 yaşındaki bir erkeği gözaltına aldı.

Batı Avustralya eyaleti polisinden yapılan açıklamada, “Memurlardan biri onu kollarına aldı ve ‘Adın ne?’ diye sordu. ‘Benim adım Cleo’ yanıtını aldı” denildi.
Tıbbi bakım altına alınan Cleo’nun polis tarafından kurtarılırken gülümsediği fotoğraflar basınla paylaşıldı.

Cleo’nun bulunduğu ev, yaklaşık 5 bin nüfuslu Carnarvon’daki aile evine arabayla yaklaşık 6 dakika uzaklıkta.

Cleo ailesiyle birlikte okyanus kıyısındaki kamp tatilinin ilk gecesi olan 16 Ekim’de 01:30 ile 06:00 saatleri arasında kayboldu.

Cleo, küçük kız kardeşinin bebek karyolasının yanındaki şişme yatakta uyuyordu. Çadırın ikinci odasında uyuyan annesi sabah kalktığında Cleo yoktu ve çadırın kapısı açıktı.

Polis, kaçırılma ihtimali üzerinde dururken, anne Smith de Cleo’nun çadırı tek başına terk edemeyeceği görüşündeydi.

Eyalet başkenti Perth’den 100 kişilik bir görev gücü, büyük bir hava, kara ve deniz aramasına katılmak üzere gönderildi. Seyrek nüfuslu bölgeleri taramak için keşif uçakları kullanıldı. Yetkililer, Cleo’nun nerede olduğuyla ilgili bilgi için 1 milyon Avustralya doları (750 bin ABD doları) ödül koydu.

Olayın uluslararası ilgi görmesiyle birlikte nakit ödül açıklamasından sonra ödül avcılarının bölgeye seyahat ettiğine dair haberler geldi.
Gelen binerce ihbar arasında samanlıkta iğne aradıklarını söyleyen polis yetkilileri, dün gece geç saatlerde doğru adrese götüren iğneyi bulduklarını ve Cleo’yu kurtardıklarını dile getirdi. Bunun bir araba hakkında bilgi içerdiğini paylaştılar, ama ayrıntıya girmediler.
ABC News kanalı, Cleo’nun bulunduğu evde yaşayan erkeği yakın zamanda bebek bezi satın alırken gören komşunun “Kimin için satın alabileceğine akıl erdiremedik” dediğini aktardı.

2007’de Britanyalı ailesiyle Portekiz tatilindeyken kaybolan ve yıllar süren arama çalışmaları tüm dünya tarafından yakından takip edilen 3 yaşındaki Madeleine McCann’ın Almanya çocuklara cinsel saldırı suçundan hapis yatan bir kişi tarafından öldürüldüğü geçen yıl ortaya çıkmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here