Anlam yüklemede Gezegen, Vakit ve Gün Olgusu

0
Anlam yüklemede Gezegen, Vakit ve Gün Olgusu.

Merhabalar..
Bu kez Astrolojiye dair farklı bir konu paylaşmak istedim.
Zaman; temel gezegen vakitlerinden oluşmaktadır. Alışkanlıklarımızda kullandığımız saat, gün, ay, yıl gibi sürelerin temelinde ve başlangıç noktasının tayininde yine vakitleri bulunmaktadır.
Yeryüzündeki değişik saat ve takvim farklılıklarından dolayı Jülyen (Julius Caesar, Rumi) takviminden Gregoryen (Aziz Gregorius) takvimine geçiş yapılırken de günlerin sırası değiştirilmedi.
Gezegenlerin ard arda gelişleri ve nihayet haftanın günlerini  oluşturmaları psikolojimize kazınmış değişmez bir döngü ve sıralama oldu.
Gezegenlerin Astrolojik olarak temsil ettikleri ile de bir görüntü ve tasvir kazandırabiliriz.  Bunlar çok daha genis bilgiler içermesine rağmen şimdilik kısa yorumlarına göz atarsak; Astrolojinin sembolik işleyişine ait ilham ve ön bilgiyi, yüzyılın başında yaşamış Fransız Astrolog Julevno’dan alıyoruz.
Satürn; zamanın yansıması, tecrit etmeyle ve soyutlanmayla ilgilidir.
Saturn saati  içe bakışa uygundur.
Özellikle Satürn tarafından yönetilen uzun vadeli, kalıcı olmasını istediğimiz girişimlerde, inşaatlar, binalar, toprakla ilgili konular ve dünya işlerine uygun olduğunu söyleyebiliriz.
Ancak genel anlamda bu gezegen vakti ilişkilerde, seyahatlerde, başkaları ile olan ticari boyutunda pek uygun olmayabilir.
Eski metinlerde, Saturn’un vakti en az  makbul olanıdır.
Jupiter’in vakti genel olarak işletmelerde ve para işlerinde, kontrat imzalamada, mahkeme işlerini yürütmede uygundur.
Güçlü, muktedir kişilerden destek, para ya da bir iyilik istediğimizde de Jüpiter’in vaktinden faydalanmamız gerekir.
Bir hakimin önüne çıkmak, haklarımızı kabul ettirmek, koruyucu kişileri ya da arkadaşları ziyaret etmek icin uygundur.
Mars saati ise, muhtelif zıtlasmalar ve sürtüşmelerin göstergesi olabilir. Bu gezegenin enerjisi ile rahat geçinemeyecek bir işi, onun saatinde ele almamak doğru olabilir.
Mars vaktinde münakaşalardan, tehlikeli yerlerden uzak durulması öğütlenebilir. Arkadaşlık ya da diğer ilişkilerde zıtlaşmaktan kaçınılmalı. Kazalara karşı dikkatli olunmalı. Ancak bu vakit spor, rekabet içeren eylemler, genel fiziksel aktivite, hareketlilik için gayet uygundur.
Güneş; Toplumsal konular, işlerle alakalıdır. Politika ve ticari anlaşmalar adına elverişli bir vakittir. Yeni ilişkiler kurmak, yüksek mevkilerdeki güçlü kisilerden destek almak adına önerilebilir.
Venüs; duygusallık içeren her konu, aşk, sevgi ilişkileri için gayet uygun bulunur. Tabi ki sanatsal çalışmalar, creatif işler, şan, müzik ve güzellik yaratmakla ilgili türlü konularda kullanabiliriz.
Gezegen vakitleri ile eşzamanlı yaşanabilseydi Venüs vaktinde güzellik salonları, sanatla ilgili mekanların canlılığına şahit olabilirdik belki de.
Merkür’ün ise, iletişimle ilgili olduğunu biliyoruz. Elektronik postalarimıza bakmak, önemli olsun olmasin telefon görüşmeleri yapmak, seyahate başlamak icin uygun olacaktır. Öğrencilerin derslerini elden geçirmesi hatta sınav çalışmaları; veri toplama, bilgiye ulaşma adına verimlilik yükselecektir. Yine ticarete ve çabukca çözülmesi gereken işler için uygun olacaktır. Gazete, kitap okumak dünyadan haberdar olmak, bilgi edinmek ve tüm iletişim işlerinde uygundur.
Ay; çabuk değişime uğrayan işlerle alakalıdır. Ay vaktinde yer değişimleri, taşınmalara dair planlar yapılabilir. Özellikle kötü  başlamis, tıkanmış  işlerin düzeltilmesi, bakım veya tedavi için elverişli bir vakittir. Kendi fikir ve hatalarımızı kabul ettirmede, insanların tavır ve davranış şekillerini ayarlamak için kullanabiliriz.
Her kişinin kendi haritasindaki gezegenlerin özel yorumlarını da katarak temel anlamlar çoğaltılabilir.
Mesela birisi için Jüpiter şans/kaynak sağlamıyorsa daha ziyade zorlaştırabilir, engel, zorluk çıkarabilir.
Doğum haritasında 12. evin yöneticisi iken, zorluk, zorlu tecrübeler yaşatabilir.
Jupiter saatinden umduğu gibi fayda sağlayamaz. Ya da 5. evin yöneticisi Satürn olduğunda, onun saatinde kişi müzik, sanatsal ya da somut yaratıcı çalışmalar yapmaktan zevk alıyor olabilir.
 Vakitlerden sonra günün tamamina ait birtakım anlamlar da yükleyebiliriz.
Günün yöneticisinin anlamına göre devam edebiliriz.
Pazar günü Güneş tarafından yönetilmekte olup Hristiyan toplumlarda senyörlerin günü olduğu biliniyor ve dinsel törenlere ithaf edilir. Böylece Pazar genel olarak Güneş ile alakalı olduğuna göre sabah vakti özellikle Güneş’in sembolik varlığı ile ilgili, dini törenler, ayinler gelenek haline gelmiştir. Aynı günün  öğleden sonrası ise, Mars’in alt devresine giriyor, yine geleneksel olarak spor karşılaşmalarının ve maçların, rekabet içeren aktivitelerin yapıldığı vakitler olduğunu görebiliriz.
Huzurlu, sağlıklı bir tatil dileklerimle.
Sevgiler.
?
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 20 Temmuz 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here