Ozan Kabak…

0
Ozan Kabak…
Gündem  benim tarafımdan tayin edilmedi…
Ozan Kabak tarafından saptandı ve haklı başarısı kimilerini rahatsız etmiş olacak ki, fazla gürültü ve sarsıntıya  neden olmadı.
Bu, futbolda ne kadar yanlış yolda olduğumuzun son kanıtlanmış örneğidir!
Liverpool, Van Dijk’in sakatlanması ile boşluğunu dolduramadığı için maç kaybetti.
Takımın ahengi bozuldu!
Bundesliga’ya; Galatasaray’da 5 maç oynayıp  Stuttgart’a transfer olan Ozan Kabak, takımı küme düşünce Schalke’ye geçti.
Takımı küme düşse de o dikkat çekti.
İkinci yılını orada geçiren genç futolcumuzun çıkışı  pek önemsenmedi !
Açıkçası, Premier Lig şampiyonu  en güçlü takım Liverpool ve büyük teknik teknik adam Jurgen Klopp’a üçüncü yılda keşfedilerek teslim oldu! Kadroya girdi…
Önceki gece Leipzigi’ deplasmanda 2-0 yenen Liverpool’un ilk 11’inde maçın adamları arasında dikkat çeken Ozan, şu anda Türk futbolu içinde önemli bir kazanç olarak gençler adına dikkat çekiyor.
Oysa bu genç kardeşimiz santrfor olarak başladığı futbol eğitimine daha sonra çabukluğu  ve özellikle sağ ayağını iyi kullanmak için aldığı pozisyonu ile rakibin en zayıf anını seçtiğinden top kazanan kritik pozisyonların adamı oldu.
Hava üstünlüğü ve gol yerlerindeki becerisi ayrı bir şans.
Önce golcü ağabeyler çok olduğundan(!) Z kuşağı genci olarak az önemsenen stopere geçirildi.
Eğitim adına Silivri’den Florya Akademisi’ne her gün gidip geldi zor şartlarda !
Ozan için daha önce de farklı yerlerde rağbet görmeyen yazı ve görüşlerim oldu.
Genel anlamda futbolumuzun gençlere; yani çok kişinin önemsemediği Z kuşağına sahip çıkmamızdan rahatsız olacağını örnekleyerek, yatırım yapmayan kulüpler kaçak güreştiler.
Günlük alım -satım ve başarılar bekleyen ve pandemi nedeniyle de daha çok  televizyona teslim  ligimiz sonucunda Ozan, algı eksikliğinin kurbanı oldu.
Amigoların emrindeki tribünler gerçeği göremediler.
İşte Jurgen Klopp ve sahada başarılı Ozan…
Önceki gece bu uykudan bizi uyandırdılar.
Her ikisine de teşekkür ederim.
 Şu anda amatör ve gençlerin ligi yok.
Antrenman hak getire (!) ve futbol eğitimi yapmak isteyenler, eğiticiler ve onların var olduğunu ortaya koyacak organizasyonlar tabii büyük sıkıntıda.
Ben geçmişte olduğu gibi yine de gençlere sahip olacak sistemin futbolumuzun kurtuluşu olduğunu hep haykırdım ve haykırıyorum.
Geçmişte halı sahalar ile işbirliği içindeki kulüplerin, sözde teslim ettiği eğitimciler ve oraya umutla gönderilen gençlerin içinde başka Ozan’lar da vardır!
Bu anlamda saygılı veliler, aileler bana baş vurduklarında tavsiyelerim oluyor.
Ama onlar da şu süreçte çaresiz!
Ulusal anlamda Futbolumuz yeni bir sürece girerken bir yanlışı bir kez daha hatırlatmak isterim.
Bir hedef seçip hakemlere ve kimin şampiyon olacağına değil; Mesut Özil gibi yıldızları da  unutup yarının gençlerine odaklanmamız şarttır.
Şimdi Ozan’dan beklediğim sadece Klopp’u değil onu geliştiren Akademi eğitimini ve mücadele ettiği gerçeği ve çektiği sıkıntıları unutmaması ve ona sahip çıkan eğitimcilerle teknik adamları anlatmasıdır.
Sistemin gücünü ortaya koymaya örnek oluşturmasıdır.
Çünkü o artık Liverpool’lu Premier lig futbolcusu Ozandır !
Sorumluluğu vardır. Cengiz, Yusuf , Zeki, Çağlar, Kaan , Merih, Okay artık yurtdışı sesimizdir ve kendi kuşağının temsilcileridir!
Hepsini göreve davet ederken başarıları ile futbolda yerimizin üçüncü küme olmadığını herkese anımsatmalarını diliyorum!

Adnan DİNÇER/Futbol İnsanı-Tek. Direktör-Akademisyen-Yazar

 

Adnan DİNÇER/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 21 Şubat 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here