Transfer Borsası Açıldı!

0
Spor Ekranı
Transfer Borsası Açıldı!
Coskuyla karsilanan yildizler..
Adına besteler yapilan golcüler..
Kimileri taraftarin gönlünde taht kuranlar..
Hayal kırıklığı yaratanlar..
Yeni olansa her zaman baştacı..
 Fiske’in (1989) deyişiyle verili kültür yapısının popüler zevklere hitap edebilmesi üzerinden düşünüldüğünde futbol bu özellikleri taşıyabilecek önemli bir alan.
Daha yaz döneminde heyacan yaratan  ve büyük umutlarla gelen futbolcuların bazıları ilk yarı tamamlanmadan gözden düştü..
Taraftarlar, futbol sektörü ve takımlar yeni isimlerin transfer edilmesi beklentisi içinde.
Bunun nedeni ise, oldukça geniş bir kitlenin ilgi duyması, futboldan elde edilen gelir ve tabiî ki takım kültürü ve adrenalin…
Critcher, geçmişte halkın oynadığı bir oyun olan futbolun zaman içinde bu kadar çok ilgi görmesini;  halktan alınıp  medya üzerinden topluma sunulan bir eğlence biçimine dönüştürülmüş olunmasıyla açıklar.
Bu sayede kitle kültürünün önemli bir alanı haline gelen futbol günümüzde sektör bazlı bakış açılarda ön planda olmuştur.
O yüzden bugün gazetelerde televizyonlarda takımların transfer listeleri ya da transfer etmek için girişimde bulundukları iddia edilen isimlerle dolu.
Galatasaray için Onyekuru, Fenerbahçe için Mesut Özil, Beşiktaş için Mandzukic bu isimler gelmeden bile takımlarında heyecan yaratmış durumda .
Bu heyecan ise, maç yayınları, taraftarlar, forma satışları vs. demek.
Transferin son gününe kadar bakalım hangi isimler yazılacak hangileri transfer olacak ve futbolda popüler kodlar nasıl karşılık bulacak hep birliklte göreceğiz.
Ancak şu gerçek ki, transfer borsasının açılması spor basını için de daha fazla malzeme ve daha fazla haber demek.
Burak Yılmaz ve Sörloth
Burak Yılmaz Türkiye’de 4 büyük takımda oynadı ve bu dört takımda da elinden geleni yaparak başarılı oldu. Ancak yine de Burak Yılmaz Türkiye’de hak ettiği konumlandırmayı göremedi bence. Şu anda Fransa’da harikalar yaratıyor.
Şörloth ise Trabzonspor formasıyla harikalar yaratan bir isimdi. Bu başarısıyla Alman takımı Lepzig’e iyi bir parayla transfer oldu.
Türkiyede takımlara bakıyorum Fransa’da harikalar yaratan Burak Yılmaz yerine Almanya’da yokları oynayan Sörlot’un peşinde.
Benden sana tavsiye sevgili Burak orada kal orada çok başarılısın hatta futbolu orada BURAK.
Takas olmak istermiydiniz.?
Sözkonusu insan olunca bu “takas” kelimesi çok uygun değil gibi. Geçmişte bir futbolcuya karşı iki, üç, dört futbolcunun takas adı altında takımlarından gönderilmesi bazen bu işin rızaları olmasa da futbolcuların gitmek zorunda kalması gibi sorunlar da yaşandığı biliniyor. O yüzden dilbilimcilerinin bu anlamda takas yerine daha insani bir kelime bulması temennim.
Bu anlamda en unutamadığım takas olayı Galatasaraylı Jardel’in transferidir. Galatasaray’ın UEFA ve süper kupayı kazanmasında büyük payı olan “Süper Mario”nun gelişi kadar gidişi de olay olmuştu.
Galatasaray Juventus, Porto, Real Madrid, Benfica, Monaco, Marsilya, Valencia derken sonunda Sporting Lizbon’da karar kılmıştı.
Sporting’in verdiği üç isimden Mpenza ve Horvath’ın sakat olarak geldiği, Spehar’ın ise takıma girecek kadar kaliteli olmadığı ortaya çıktı.
O yüzden takas olayında ve sezon ortasındaki transferlere aman dikkat derim.
Gelelim bu yıl takas haberlerinde adı geçenlere. 
İddialara göre Galatasaray  Diagne, Emre Akbaba + 2 milyon Euro karşılığında İrfan Can Kahveci’yi istiyor. Öncelikle bu teklif üzerinden bir görüşme ve pazarlık gerçekleşti..
Ardından Galatasaray yönetimi, Diagne + Luyindama önerisiyle Başakşehir’in kapısını çaldı..
Ozan Tufan’ın siyah beyazlı takımın Sırp yıldızı Adem Ljajic ile takas edilmesi fikri ortaya atıldı.
Adem Ljajic’i transfer listesine koyan Beşiktaş Yönetimi, yıldız oyuncuya Verona’nın talip olması sonrasında bu isme karşılık Kalinic’i takasta istedi.
İddialara göre iki takım arasında takas görüşmeleri devam ediyor. Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Ömer Faruk Beyaz’ın kariyerine Avrupa’da devam etmek istediği ifade edildi.
Futbolcu olsaydım eğer bir futbolcuya karşılık üç kişinin olduğu pakete girdiğimde ne düşünürdüm doğrusu kestiremedim.
Beşiktaş’a yeni 3’lü mü?
Bir zamanlar  Beşiktaş’ta Metin Ali Feyyaz vardı.
“Metin Ali Feyyaz tabelaya yaz” sözü taraftarı çoşturmaya yetiyordu.
11Gazetelerden Sergen Yalçın’ın  yeni bir üçlü kurma planı yaptığını öğreniyoruz. . iddialara göre Yalçın Larin ve Abubakar’ın yanına Mandzukiç’i getirmek istiyor. Yani yeni üçlü ;
Larin, Aboubakar, Mandzukic
Yazması benden beste yapması Beşiktaşlı taraftarlardan.
Dr. Erkan TURAN/Akademisyen-Gazeteci
Dr. Erkan TURAN/kentekrani

 

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 11 Ocak 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here