Deprem Tahmini

0
Fay Kırılmadan
Deprem Tahmini
 
1999 depremlerini, karıncalarla tanımlanma bağlantısı kurarak,  ailemi ikna edip karınca kolonilerinin evimde yerleşimini sağladıktan sonra, 2008 yılında bulutlarla ilgilenmeye bir
tesadüfle başladım.
2012 Yılından itibaren bazı Profesörlerle  fikir alışverişi yapma fırsatım oldu.
Gözlem ve deneylerimin değerlendirilmesi ve gelecekte yazacağım ders kitaplarına öncü olması bakımından sanal bir kütüphane ve arşiv oluşturdum. Oluşumundan itibaren dengede bir sistem içinde hareket bir düzenle hareket eden Dünyamızın bu davranışlarını farklı mesleklerin yöntemlerini kullanarak izledim.
Burada üzerinde durulan konu daha çok mesleklerarası koordineli çalışmanın önemini ortaya koymak ve gelecekteki felaketlere birlikte çözümler üretmektir. Deprem gerçeği hiçbir zaman yadsınamaz ve vurdumduymazlıklarla gözden uzak ve gönülden ırak tutulamaz; kendini hep hatırlatır…
Önemli olan hatırlatmasına meydan vermeden tüm önlemleri alıp zarardan en az ile kurtulabilmektir.  Bunda doğa olaylarının izlenmesinin büyük payı bulunmaktadır ki, bazı belirtiler olacaklar hakkında bilgi verebilmektedir. Önemli olan iyi gözlem ve sentezdir.
İşte bu konudaki çalışmalarımı bundan sonra burada okuyacaksınız. Bilinen tahminlerimin yanısıra, yol gösterici bazı bilgilerim okuyucularım yarar sağlayacak  ve geleceğe de katkı sunacaktır.
İncelediğim karınca kolonilerini evimde ve bahçemde kısıtlı imkanlar ile laboratuvar kurdum, eşim ve oğlum ile bugüne kadar izlemeyi sürdürdüm. Ayrıca mesleki bilgim ile uydu görüntülerini inceleyerek, daha sonra “Sütçü Bulutları” ile tescillenen deprem bulutlarını 2008 yılından beri inceliyorum.  Oluşan arşivimden de yararlanarak dünya ve Türkiye’de olabilecek büyük depremleri tahmin etmeye çalışmaktayım. Tahminlerimdeki isabetler okuyucu sayısını artıracaktır. Amacım, dünya kenti  İstanbul’a  zarar verecek depremin önceden tayininde yardımcı olabilmek ve en az zararla atlatılabilmesine katkı sağlamaktır. Web ve sosyal medyada açtığım sayfalarda da gerekli bilgilere ulaşılabilirsiniz.
Zamanla, gelişmeleri artırmak; laboratuvar çalışmalarımı yaygınlaştırmak, her kentte meteoroloji  istasyonlarından daha çok yararlanmak ve karınca laboratuvarları kurulmasını sağlamak hedefimdir.
Laboratuvarlarımı eğitim birimi durumuna getirme çabalarım devam edecek.
Bakar ama anlayarak bakar gözlerin arttırılması yaşlanan evrende belki en güzel miras olacaktır.
Saygı ve sevgilerimle.
Kadir SÜTÇÜ

Kadir SÜTÇÜ

Kadir SÜTÇÜ/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 03 Ocak 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here