Cihat ŞENER ‘ÜÇÜNCÜ AŞAMA’

0
Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

ÜÇÜNCÜ AŞAMA
MEB’in Covid-19 nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusundaki üçüncü aşamada, ortaokul 5. ve lise 9. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitime  başlayacaklar.
Tüm olumsuzluklara ve uyarılara rağmen bu konudaki ısrar devam ediyor.
‘Okullar virüs açısından güvenli mi’ tartışmaları sürerken, Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Elif Dağlı, Eylül ayından beri belirgin artış olduğunun altını çizdi.
“Çocuklar nasıl olsa hastalığı hafif geçiriyorlar diye düşünmeden onlar da erişkinler gibi korunmalı” diyen Prof. Dr. Dağlı, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“100 binde kaç vaka var, PCR pozitiflik oranı ne bunlar göz önüne alındıktan sonra güvenli eğitim olabilir. Çocuklar ciddiye alınmıyor. Bulaşmıyor diye düşünülüyor ama bulaşıyor ve yayılım devam ediyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan çocuk aynı evinde içinde yaşadıkları yetişkinlere de bulaştırabilirler.”
Tüm bu uyarı ve gelişmelere rağmen okulların tamamını açma hedefine ısrarla yürünüyor. Basına yansımış çok sayıda olayı ve bilgiyi burada tekrarlamanın da yararı yok. Çünkü tümü biliniyor zaten.
Okul , sadece okul değildir. Çevresi kuşatılmış bir ekonomik faaliyetler yumağıdır.
Servisçisi , yayıncısı , tedarikçisi , kanundışısı , kırtasiyecisi , kıyafetçisi   ve benzeri tedarikçisi okulların açılmasını istiyor. Ama bu isteklerinde normal şartlarda haklıdırlar. Ancak, salgın şartlarında tümü ertelenmelidir.  Belli ki bu taleplere boyun eğiliyor. Ekonomi bozulmasın diye çocukları feda etmek en azından aymazlıktır. Uyarmaya devam etmek de boynumuzun borcudur. Salgına ait veriler artarken , çocuklarımız da buna dahilken daha duyarlı olunmalıdır.
Çocukların sağlığı ekonomiye feda edilmemelidir.

Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

CihatŞENER/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız 

www.kentekrani.com 2 Kasım 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here