Sedat ÜRETEN yazdı: “HEP BU KILIÇDAROĞLU YÜZÜNDEN”

0

Sedat ÜRETEN/Gazeteci

SİLİKON VADİSİNDEN

sedatüreten/kentekrani  

 “HEP BU KILIÇDAROĞLU YÜZÜNDEN”

Altı yıldan fazla oldu, yazmıyordum. Gına gelmişti hep aynı konuyu yazmaktan. Yapmayayım diyordum ama konu dönüp dolaşıp oraya geliyordu. Sonunda bıktım. Türkiye’de sanki başka konu yokmuş gibi hep Kılıçdaroğlu’nu yazıyor olmaktan usanmış ve yazmayı bırakmıştım. Hep bu konuyu yazmaktan da çok tepki alıyordum ama ne yapayım ki bu adamın Türk soluna verdiği zarar, beni hep rahatsız ediyordu.

“NİYE TAYYİP ERDOĞAN’I YAZMIYORSUN”

Ben Kılıçdaroğlu’nu eleştirdikçe CHP taraftarları bana demediğini bırakmadı. Ne yandaşlığım kaldı, ne de yalakalığım. Oysa benim o günlerde söylediklerimden daha fazlasını hem de en öfkeli şekilde bugün CHP taraftarları söylüyorlar.

9 seçim kaybettiği halde onu başarılı bulan partililer onu yeniden başkanlığa seçtiler. Hem de rakipsiz.  Zaten Kılıçdaroğlu’na rakip çıkmasını beklemek çok saflık olurdu. “Kılıçdaroğlu denilen bu adam bir daha Erdoğan’ı tek adamlıkla suçlarsa bütün millet suratına tükürmeli.” diyen fanatik CHPliler bile var. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Hep Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim için o zamanlar bana “Niye hiç Tayyip Erdoğan’ı yazmıyorsun” derlerdi. Ben de hep, “AK Parti iktidarda. Hedefine ulaşmış ve beni ilgilendirmiyor. Beni CHP ve bu partinin geleceği ilgilendiriyor” diyordum.

“TÜRK SİYASETİNİ TERBİYE ETMELİ”

Bu ülkenin ciddi ve başarılı bir sosyal demokrat partiye ihtiyacı var. Böyle bir parti Türkiye’de belki hiç iktidar yüzü görmeyecektir ama Türk siyasetine çok katkısı olacaktır. Yol gösterecektir, eleştirileri ile projeler geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. En önemlisi de Türk siyasetini terbiye edecek, saygınlık getirecektir. CHP’nin bugünkü başkanı ve bugünkü hali ile bunları sağlaması mümkün görünmüyor. O nedenle Muharrem İnce ile ilgili “yeni bir parti kuracak” haberleri ilgimi çekiyor ama…

Ama yeni bir parti mi gerekiyor yoksa CHP’nin yenilenmesi mi daha iyi olur tam kestiremiyorum. Yeni bir parti kurulacaksa Muharrem İnce doğru isim midir? Bilemiyorum ama her ne olursa olsun CHP’de bir kısım üyelerin arayış içinde olmaları bile güzel bir şey.

Sedat ÜRETEN/Gazeteci

sedatüreten/kentekrani

Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 11 Ağustos 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here