Cengiz ERDİL yazdı: Bir ”Huysuz” Vardı Diyecekler

0

 Cengiz ERDİL/Gazeteci

Bir ”Huysuz” Vardı Diyecekler

Geniş halk kitleleri Seyfi Dursunoğlu’nu, nam-ı diğer Huysuz Virjin’i, tek kanallı siyah beyaz televizyon döneminde tanıdı. Öztürk, Serengil’in sunduğu “Gülünüz Güldürünüz” adlı programda, hanım hanımcık oturan biraz soğuk ifadeli bakan bir jüri üyesiydi Dursunoğlu. Sahneye 60’lı yılların sonunda adım attı.

İstanbul’un yer altı barlarında başlayan gösterileri, ünlü gece kulüplerine kadar uzandı. Stand Up tarzı komedinin ilk temsilcilerindi. Şöhreti ise TRT ekranıyla yakalamıştı.
Ben, Seyfi Dursunoğlu’nu ilk kez 80’li yılların sonunda İstanbul Talimhane’deki Yeşil Kabare’de izlemiştim. Ağır makyajlı Virjin haliyle, hem kadınlara hem de erkeklere söylenmeyecek sözler ediyor, cinsel içerikli esprileriyle ortalığı kırıp geçiriyordu. Mesela sahnedeyken kendisine laf atan adama şöyle demişti; “Herkes beni ibne sanıyor ama değilim… İstersen dışarıda gösteririm!”

O iki kişiydi, sahnede Huysuz, sokakta Seyfi Dursunoğlu. Özel televizyonlar o’nu hem zengin etti, hem de ününe ün kattı. Sonrası o’nun için de karanlık yıllar oldu. Dünya 2 binli yıllarda ileriye koşarken, Türkiye artık eski Türkiye değildi. 60 yıl önce kadın kılığında sahneye adım atan Dursunoğlu’na, RTÜK, televizyon programı engeli koydu. Seyfi Dursunoğlu, eğlence dünyasından koparken pek şikayetçi sayılmazdı, üzüntüsü başka
yerdendi. Bir röportajında “Artık, benim gençliğimdeki Türkiye’den daha iyi bir Türkiye görmüyorum ne yazık ki.” diyordu.

O gençliğinde askeri öğrenciydi, yetişkinliğinde devlet memuru ve nihayet sahne hayatı. Hayatı roman olan sıra dışı sahne sanatçılarından biriydi Seyfi Dursunoğlu. Fotoğraftaki Atatürk portesini kendisi ilmik ilmik dokumuştu. Sağlığında da mal varlığını ve bankadaki parasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı.

Bu dünyadan da bir Huysuz Virjin, nam- diğer Seyfi Dursunoğlu geçti! Şimdi bildik medyada aynısının tıpkısı kopyalanmış otobiyografisini okuyacağız. Bilinmedik medyada ise hakkında bir sürü ağza alınmayacak söz.

Huysuz sağ olsaydı gereken cevabı verirdi ama biz o’nun kadar hazır cevap ve keskin zekalı değiliz.

Cengiz ERDİL/Gazeteci

CengizERDİL/kentekrani

Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 18 Temmuz 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here