TRT Emekli kameramanı, gazeteci Gürsel Çelikkanat hayatını kaybetti.

0

Gürsel Çelikkanat, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Gürsel Çelikkanat’ın vefatının ardından yayınladığı başsağlığı mesajında şu görüşlere yer verdi. 

“Değerli meslektaşımız, TGC Denetim Kurulu yedek üyemiz Gürsel Çelikkanat’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar haber kameramanı olarak gazetecilik mesleğine hizmet eden Gürsel nÇelikkanat’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Gürsel Çelikkanat’In cenazesi 20 Şubat 2026 Cuma günü (yarın) öğle namazının ardından Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisi’nden alınarak toprağa verilecek.

GÜRSEL ÇELİKKANAT KİMDİR?

1960 yılında Niğde’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Mesleğe 1987 yılında TRT’de kameraman olarak başladı. Star TV, TGRT, Kanal 6 ve NTV’de görev yaptı. One Ajans’ta kameramanlık yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu yedek üyeliğine seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde Seçici Kurul üyeliği yaptı. Bir çocuğu var. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

Çelikkanat, briç ve Türk Sanat Müziği ile de uğraşıyordu.