Duruşmaların TRT’de yayınlanma teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

0

19 Mart operasyonlarının ardından, aralarında İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu tutuklu CHP’lilerin duruşmalarının TRT’de yayımlanması için peş peşe çağrılar yapıldı. Bu talebe ilişkin önerge CHP tarafından bugün Meclis’e sunuldu. Teklif AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedildi.

CHP, seçimle iş başına gelen kamu görevlilerinin yargılandığı davaların TRT’den canlı yayımlanmasını öngören ve 9 aydır komisyonda bekleyen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu gündemine alınması için bugün önerge sundu.

CHP’nin, İmamoğlu’na yönelik yargılamanın TRT’den canlı yayınlanmasına yönelik kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Kanun teklifi üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Hodri meydan” derken teklif reddedildi.