Diyarbakır Galeria: Kurtarılan kedi sayısı 13 oldu… İçeride kedi kalmadı!

0

“Evler kedisiz yetim, sokaklar kedisiz üvey
sayılır, ben budalasıyım aşkın
Beni de boynu ıssız kedilerden sayın, nasılsa ağzım var dilim yok”

Haydar Ergülen (Üzgün Kediler Gazeli)

Diyarbakır Galeria: Kurtarılan kedi sayısı 13 oldu… İçeride kedi kalmadı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ortaklığıyla yürütülen çalışmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören ve yıkımına ara verilen Galeria İş Merkezi ile üstündeki sitede kurtarılan kedi sayısı 13’e yükseldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkez Yenişehir ilçesinde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 22 Şubat’ta başlayan yıkıma, içeride kedilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine ara verilerek hayvanları kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD ortaklığıyla yürütülen çalışmada, depremlerde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede 13 kedi kurtarıldı.

İtfaiye ve AFAD ekipleri 22 Şubat’tan bu yana vinçlerle binada belirlenen noktalara kafes koyarak hassas bir şekilde çalışma yürüttü.

Çalışmalar sonucu kurtarılan 13 kedinin ilk muayeneleri Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı veteriner hekimlerince yapıldı. Daha sonra kediler sahiplerine teslim edildi.

Bina sakinleri ile yapılan görüşmelerde ve yapılan detaylı arama kurtarma çalışmalarında sitede kedi kalmadığı netlik kazandı.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here