Hamas’la İsrail’in ABD Başkanı Trump’ın kendine mal ettiği barış planı üzerinde anlaşmalarından sonra Gazze’yi yöneten silahlı örgüt elindeki İsrailli rehinelerin hayatta olanlarının tamamını bölgedeki Kızılhaç yetkililerine teslim etti.
Serbest bırakılan 20 rehine İsrail’e ulaştı; bazıları aileleriyle bir araya geldi.
Anlaşma uyarınca İsrail de gözaltındaki 1,700, tutuklu 250 Filistinliyi serbest bırakıyor.

Serbest bırakılan Filistinliler Gazze ya da Batı Şeria’da aileleriyle buluşmaya başladılar.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de “barış”ın önderi olarak bölgede gövde gösterisi yapıyor.
Anlaşmanın ilan edilmesiyle, Ortadoğu politikasını şekillendiren ve uygulayan diplomatları, başkan yardımcısı ve dışişleri bakanı ile birlikte İsrail’e giden Trump, İsrail Parlamentosu Knesset’te alkışlarla karşılandı.

Donald Trump, İsrail Parlamentosu’nda 1 saat süren bir konuşma yaptı.
Gazze’de savaşın sona erdiğini iddia eden Donald Trump, Hamas’ın mutlaka silahsızlandırılması gerektiğini ama bu amaca henüz ulaşılamadığını söyledi. Trump, “Dünya İsrail’i yeniden seviyor” diye konuştu.
Bu arada Gazze’de barış konulu uluslararası toplantı nedeniyle liderler de Mısır’a ulaşmaya başladılar.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Birleşik Krallık Başbakanı Keith Starmer, Mısır’a vardılar. Trump’ın da katılacağı toplantının davetlileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erndoğan da bulunuyor.

















