📽️Kediname 25; Pisican Velayeti

0

📽️ Kediname 25; Pisican Velayeti

Şirinlik muskası pisicanın göbeğini çekiştirip “Ben mıncıklayacağım, şunun tatlılığına bak, ay ay yerim ben bunu, yutarım” ile geçen mutlu zamanlar ne güzeldir. Tıpkı bebek sevmek gibi. Ebeveyn ve tüylünün komiğimsi oyunlarla geçen mutlu zamanları. Ne var ki, süreç içinde eşlerin yolları ayrı istikametlere doğru ilerleyince çocuklar kadar çiftin tüylü can dostları için de hüzünlü zamanlar başlar.

Veterinerler, ayrılıklarda kedilerin duygusal olarak köpeklerden daha fazla etkilendiğini, özellikle ev değiştirmenin travma oluşturduğunu söylüyorlar. Köpekler lidere itaat ederken kediler eve daha çok bağlı oluyorlar. Atalarımız boşuna “köpek sahibine, kedi evine bağlı olur” dememişler.

Sessiz bir dram.

Peki bu hislerini nasıl anlatıyorlar? Yemek yemiyor, depresif davranıyor. Ay lütfen ayrılığınızın köklü nedenleri yoksa barışın, yazık tüylüye demek geçiyor insanın içinden. Ne var ki, çocuklar bile onca travmaya uğrarken tüylüleri kim takar?

İlginç fakat Amerika’da ve Avrupa’daki boşanma davalarında çocukların paylaşımı kadar evcil hayvanın kimde kalacağı konusu da sorun olabiliyor. Bizim ülkemizde ayrılıklarda evcil hayvanın kimde kalacağı konusunda yargıya yansıyan sayılı örnek var. Kimi kedisini veya kuçusunu alıp gidiyor, kimileri de ev hayvanını sokaklara bırakıyor. Bu en acıklısı.

Maksat kötülük olsun.

Boşanma aşamasındaki bir arkadaşımın bire bir yaşadığı olaydır; kocası eve geliyor, kendi hayvanını besleyip arkadaşımınkine mama vermiyormuş. İnanılır gibi değil.

Hani boşandıktan sonra çocuklarını kullananlar var ya, aynı mantalite ile hayvanlarını da kullanıyorlar. Mahkeme kararıyla evcil hayvanı alıp, sonra sadistçe bir keyifle sokağa atanlar var. Allahtan şu çip yöntemi çıktı. Hayvancık bulunursa fail de yakayı ele veriyor. Veriyor da hayvan hâlâ “mal”…

Hukukun duygusu olmaz derler, kanunlar vardır. Veterinerden aldığı karneyi gösteren ebeveyn, hayvanı alabiliyor. Siz boşanma telaşı içindeyken köpecik depresyonun dibine vurup yemekten vazgeçiyor. Pisicik sağa sola işiyor, kaka yapıyor, kusuyor.

Rezaletin dibi yok. Köpeğine ayrıldığı eşinin eşyalarını koklatıp koklatıp döven manyağı duyduğumda pes demiştim. Psikopatlığın nirvanası. Neyse ki köpecik bu psikopattan daha akıllı çıkıyor da bu acımasız komuta paye vermemiş.

Bu arada çeşitli nedenlerle kayıp olan patiler Müge Anlı’nın programında en sonda fotoğraflarıyla ve görüntüleriyle aranıyor. Müge Anlı, onların da bir kısmını buluyor.

Leydi
7 yaşındaki Leydi’nin ailesiyle buluşması tam “Erler Film İftiharla Sunar” formatındaydı. Gözyaşları sel oldu aktı.

Ben bile gözlerim dolu dolu ekrana bakarken yakaladım kendimi. Şans, Kikirik, Lokum, Atlas, Pofidik, Sakız, Bonbon halen Türkiye’nin çeşitli yerlerinde aranıyor. Müge Anlı “Üç günde bulunmayan kişinin sağ olmadığını düşünüyorum ama hayvanlar ansızın bulunabiliyor” diyor.

Henüz ayrıldığı eşinin hayvanını alıp kaçıranlar ekranlarda afişe olmadılar.
Görüldüğü gibi ayrılıkların acısını çocuklar gibi tüylü dostlar da çekiyor.

Füsun ALTINOK

Önceki Bölüm

📽️ Kediname (24) “Ben Şero, geliyorum…”

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 15 Haziran 2024

Yazarın Tüm Yazıları