Tuzsuz Yemek Durumunda Olanlar için Tuzlu Hissettiren Kaşık!

0

Tuzsuz Yemek Durumunda Olanlar için Tuzlu Hissettiren Kaşık!

Japonya’da bir şirket, tuz eklenmeyen yemeği tuzlu hissettiren elektronik kaşık üretti.

Kirin adlı içecek firması tarafından üretilen kaşığın teknolojisi; geçen yıl saçma, anlamsız ve sıra dışı buluşların ödüllendirildiği Ig Nobel ödülü kazanmış bir buluştan alınan ilhamla imal edildi. Bir Japon araştırmacı tarafından geliştirilen söz konusu teknoloji, yemek çubuklarının tuz tadı vermesini sağlıyordu. Japon içecek firması bunu kaşığa uyarladı. Şarj edilebilir lityum pille çalışan kaşık tuz algısını %50 oranında artırıyor.

Şirket sınırlı sayıda tuz kaşığı üretti. Herhangi bir ekstra tuz eklenmeden tuz tadı veren kaşık 127 dolardan satılıyor. Kaşık ilgi görürse gelecek yıl küresel piyasaya sürülecek.

Firma, az tuzlu hatta hiç tuzsuz yemek durumunda olanların veya sağlıkları için tuzu bırakmak zorunda olanların söz konusu ürüne yönelmelerini umuyor.

Plastik ve metalden yapılan kaşık, hissedilmeyecek kadar düşük elektrik akımıyla yemekte çok az bulunan veya yemeğin malzemelerinde doğal olarak yer alan sodyumu dilin üzerinde yoğunlaştırıyor ve yemeği yeterince tuzlu hissettiriyor.