ABD’DEN GAZZE KONUSUNDA İSRAİL’E “GÜÇLÜ” ELEŞTİRİLER

0

ABD’DEN GAZZE KONUSUNDA İSRAİL’E “GÜÇLÜ” ELEŞTİRİLER

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Gazze’deki taktiklerinin “masum sivillerin korkunç bir şekilde hayatlarını kaybetmesine neden olduğunu” belirtti. Blinken, “ancak bu taktikler Hamas liderlerini ve savaşçılarını etkisiz hale getirmede başarısız oldu” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı bir dizi TV röportajında İsrail’in Gazze’den çıkması gerektiğini söyledi. Antony Blinken, Hamas’ın Gazze’nin bazı bölgelerinde yeniden ortaya çıktığını anlattı; İsrail’in Gazze’de yaptıklarını “ağır eylem” olarak tanımladı.

İsrail’in Refah’ta daha kara operasyonlarını genişletmesinin başlangıçta bir miktar başarı getirebileceğini ancak bunun, herhangi bir çözüme ulaşmadan bölge nüfusuna “korkunç zarar verme” riski taşıdığını belirtti. Blinken İsrail’in savaşı yürütme biçiminin bu ülkeyi çok sayıda Hamas savaşçısının bulunduğu bir isyanla karşı karşıya bırakacağını veya oluşacak boşluğu Hamas’ın doldurmasıyla bir kaos ve anarşi dönemi yaşanacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından dile getirilen bu görüşlerin, Amerika’nın Gazze konusunda İsrail’e yönelik en güçlü eleştiriler olduğu belirtiliyor.