NETANYAHU’DAN BIDEN’A İMALI MEYDAN OKUMA: “GEREKİRSE TIRNAKLARIMIZLA SAVAŞIRIZ”

0

NETANYAHU’DAN BIDEN’A İMALI MEYDAN OKUMA: “GEREKİRSE TIRNAKLARIMIZLA SAVAŞIRIZ”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’de Refah’a kara operasyonu yapmaları halinde İsrail’e silah ve mühimmat sevkiyatını durduracaklarını söylemesine karşılık “gerekirse tırnaklarımızla savaşırız” açıklamasını yaptı.

Netanyahu, videodan yaptığı açıklamada gerekirse yalnız kalacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Gerekiyorsa tırnaklarımızla savaşırız ama elimizde tırnaklarımızdan çok daha fazlası var ve bu ruh gücüyle, Tanrı’nın yardımıyla birlikte zafere ulaşacağız.”

İsrail Başbakanı, bağımsızlıktan sonra 1948’deki savaşı hatırlatarak, o savaşta silahları olmadığını ambargo altında bulunduklarını buna rağmen birden fazla kesime karşı zafer kazandıklarını anlattı.

Benjamin Netanyahu, ABD Başkanı’na karşı bu imalı söylemi dile getirdikten sonra bir ABD televizyonuna verdiği demeçte Biden’la zaman zaman anlaşmazlığa düştüğü konular olduğunu ancak Gazze savaşıyla ilgili anlaşmazlığın üstesinden gelecekleri umudunda olduğunu belirtti.

O arada Gazze’deki savaşla ilgili olarak Mısır’ın başkenti Kahire’deki ateş kes görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Hamas heyeti Katar’a geri döndü. Örgüt tarafından yapılan açıklamada “Top İsrail’de” denildi