İDAM HÜCRESİNDE 29 YIL BEKLEDİKTEN SONRA SERBEST BIRAKILDI.

0

İDAM HÜCRESİNDE 29 YIL BEKLEDİKTEN SONRA SERBEST BIRAKILDI.

ABD’nin Arizona Eyaleti’nde 64 yaşındaki Barry Lee Jones, idam cezasına çarptırıldıktan sonra ölüm hücresindeki 29 yılın ardından salıverildi.

Barry Lee Jones, 1994 yılı başlarında birlikte yaşadığı kadının 4 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunup  öldürmekten suçlu bulunmuş ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Jones, Tucson kentinde çocuğu annesiyle birlikte hastaneye götürmüş, küçük kızın hastaneye gitmeden önce bağırsak yırtılmasından öldüğü saptanmıştı. Barry Lee Jones, şüpheli bulunmuş, savcılar çocuğu dövüp istismar ettiği kanaatine varmış ve 1. Derece cinayetten yargılanıp hakkında ölüm cezası verilmişti.

Barry Lee Jones salıverildikten sonra yakınlarıyla

“MAHKEME YENİ LEHTE DELİLLERİ ELE ALMAKTA İSTEKSİZDİ” 

Yıllar süren davada uzmanlar, çocuğun çok daha önce yaralandığına dair tanıklık yapmışlardı. 2018 yılında da Arizona federal savcısı, olaya bakan yerel savcıların yeterli soruşturma yapmadıklarına karar vermişti.

Geçen yıl da dosyayı ele alan ABD Anayasa Mahkemesi, federal mahkemenin lehte yeni delilleri ele almada isteksiz davrandığına karar vermişti.

BERAAT DEĞİL DÜŞÜK CEZA

Sonuçta, 30 yıl sonra eyalet savcılığı 1. derece cinayet suçlamasını geri çekmişti. Sanık avukatlarıyla anlaşıldı. 2. derece cinayet cezasında uzlaşıldı. Barry Lee Jones bunun cezası olan 25 yılı zaten hapiste yattığından 30 yılın ardından salıverildi. 2. derece cinayet suçlamasının gerekçesi, yaralanmasına rağmen sanığın çocuğu hastaneye geç götürmesi veya ölüme terk etmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here