ABD İSRAİL’E BOMBA SEVKİYATINI DURDURDU

0

ABD İSRAİL’E BOMBA SEVKİYATINI DURDURDU

Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri, İsrail’e gönderilecek 3,500 adet uçaktan atılan mühimmatın sevkiyatını durdurduklarını açıkladılar.

Amerikan CBS televizyonunun haberine göre, durdurulan sevkiyat 1,800 adet 970 kiloluk ve 1,700 adet 250 kiloluk bombaları içeriyor.

ABD’nin bu kararı, Birleşik Devletler “yapma” dediği halde İsrail’in Gazze’de Refah bölgesine saldırmasına bir tepki olarak değerlendiriliyor. Nitekim ABDli yetkililer, İsrail’in Washington’un Refah’la ilgili endişelerini dikkate almadığını belirttiler. Bir yetkili, “Refah’ta kullanılabilecek belirli silahların İsrail’e gönderilmesi önerilerini dikkatlice gözden geçirmeye başladık” dedi.

İsrail, ABD’nin karşı çıkmasına rağmen, Refah’ta kara operasyonu yapmış, Mısır’la Gazze arasında yer alan ve insani yardımların geçişi için kullanılan kritik önemdeki Refah sınır kapısını işgal etmiş ve sınır kapanmıştı.

İsrail Refah’ta kara operasyonunun yanı sıra bölgeyi bombalamaya devam ediyor. Refah’taki kaynaklar dün geceki bombardımanda bir ailenin bütün fertlerinin hayatlarını kaybettiğini bildirdiler.

İsrail’in Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerine yönelik saldırılarında 34 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, onbinlerce sivil Refah kenti ve çevresine göçetmişti. Refah’ta küçük bir alanda 1 milyondan fazla insan yığılmış durumda. Bu koşullardaki bölgeye yapılacak büyük bir kara harekatının Gazze’deki insani felaketi daha da beter hale getirmesinden endişe ediliyor.