HALK “İSTİFA ETME” DEDİ; İSPANYA BAŞBAKANI GÖREVE DEVAM KARARI ALDI.

0

HALK “İSTİFA ETME” DEDİ; İSPANYA BAŞBAKANI GÖREVE DEVAM KARARI ALDI.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, merakla beklenen kararını açıkladı ve hükümete başkanlık etmeye devam edeceğini bildirdi.

Pedro Sanchez, yolsuzluk iddiasıyla eşi Begona Gomez hakkında bir mahkemenin ön soruşturma başlatmasının ardından durumu değerlendirmek için görevlerini 5 gün askıya almıştı. İspanya Başbakanı’nın istifa olasılığını gündeme getirmesi kamuoyunda şok etkisi yapmış, ülkenin çeşitli kentlerindeki Sanchez’e destek gösterilerine binlerce kişi katılmıştı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez bugün kameralar karşısına geçerek İstifa etmeyeceğini bildirdi. Sanchez, “İspanya hükümetinin dümeninde daha da güçlü bir şekilde devam etmeye karar verdim” dedi.

İspanya’da bir süre önce aşırı sağcı “Temiz Eller” adlı bir hukuk gurubu, İspanya Başbakanı Sanchez’in eşi Begona Gomez’in kişisel konumunu iş anlaşmalarını etkilemek için kullandığını iddia etmiş ve bu doğrultuda mahkemeye şikayette bulunmuştu. Grup, iddialarını bir internet portalındaki habere dayandırmıştı.

52 yaşındaki Pedro Sanchez, 2018’den beri İspanya’nın başbakanı. Sanchez, Avrupa’nın en uzun süre hizmet veren Sosyalist liderlerinden biri olarak uluslararası alanda ve İspanya’da popüler, sevilen bir siyasetçi.