5.4 C
Türkiye
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana Sayfa Dünya KAÇAK ATLAR LONDRA’YI KARIŞTIRDI

KAÇAK ATLAR LONDRA’YI KARIŞTIRDI

0
KAÇAK ATLAR LONDRA’YI KARIŞTIRDI

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’nın kent merkezinde Kraliyet Süvari Birliği’ne ait atlardan bazıları kaçtı. Kent merkezinde dört nala koşan başıboş atlar 4 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Atlar bir süre sonra yakalandı. Kaç atın kaçtığı açıklanmadı.

BBC’nin haberine göre, sabah saatlerinde ambülans servise, Buckingham Sarayı yakınlarında günlük törensel devriyelerini yapan süvari birliğindeki atlardan birinin binicisini üstünden attığı ihbarı yapıldı. Daha sonra sayısı henüz belirlenemeyen atların Londra merkezinde araçlara çarptığı haberleri gelmeye başladı. Atlardan birinin de yaralandığı görüldü.

Britanya Ordusu, HouseholdCavalry olarak bilinen ve kraliyetin çeşitli törenlerinde yer alan süvari birliğindeki bazı personelin ve atların yaralandığını açıkladı. Ambülans servisi de 4 kişinin yaralandığını duyurdu.

 HouseholdCavalry bir törende

Kraliyet Suvari Birliği’nin ahırları Londra kent merkezindeki üç semtte bulunuyor.

 

 

 

 

 

Londra’da egzersiz sırasında binicilerini fırlatıp firar eden atlar, arabalara ve otobüslere çarptı.

Londra’da kaydedilen görüntüler sosyal medyada dikkat çekti. Askerî binicilerini fırlatıp kaçan atlar bir askeri de yaraladı.

Tanıklar, bir askerin arabaya çarptıktan sonra düştüğünü gördüklerini ve askerin acı içinde çığlık attığını duyduklarını söyledi.

Atlar, sabah 8.40 civarında yaptıkları günlük sabah egzersizi sırasında huzursuzlanmaya başladılar ve ardından biri çift katlı bir otobüse çarparak ön camı kırarken diğeri de bir taksiye çarptı.

Başka bir aracının da hasar aldığı ve iki arka camının kırıldığı bildirildi. Yaşanan şoke edici olayın ardından Buckingham Sarayı Yolu kapatıldı.

Atlar Victoria sokaklarında koştular ve Limehouse yakınındaki otoyolda polis tarafından sakinleştirilip kontrol altına alındılar.

Met Polisi şunları söyledi: “Şu anda Londra’nın merkezinde başıboş dolaşan bir dizi atın farkındayız ve bunların yerini tespit etmek için Ordu dahil meslektaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.”