14.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana Sayfa Dünya 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün (21 Nisan) başlıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün (21 Nisan) başlıyor

0

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2024) yarın Antalya’da başlayacak.

Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan organizasyonun 59’uncusu, bu yıl 21-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. 8 etaptan oluşan TUR 2024’te mücadele edecek 25 takımdan 175 bisikletçi, 1188 kilometre boyunca pedal çevirecek.

TUR 2024’te 4 Dünya Turu, 7 profesyonel, 12 de kıta takımı pelotonda mücadele verecek. Beykoz Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Spor Toto olmak üzere Türkiye’den 4 takım organizasyonda yer alacak. Türk bisikletçi Ramazan Yılmaz da Adria Mobil takımıyla tura katılacak.

Antalya’dan başlayacak yarışın startı, 10.25’te Düden Parkı’nda verilecek. Bisikletçiler, turun ilk gününü Atatürk Parkı’nda tamamlayacak.

Genel olarak düz profile sahip etaplardan oluştuğu için sprint finişlerinin yaşanacağı TUR 2024’ün tek 1. kategori tırmanışı, Kuşadası ile Manisa arasındaki 6. etapta gerçekleşecek. Spil Dağı’ndaki zirve finişine sahne olacak etapta bisikletçiler, 1244 metre rakıma tırmanacak.

190,6 kilometreyle turun en uzun etabı olan Kemer ile Kaş arasındaki 2. etap ve Marmaris’ten başlayıp Bodrum’da bitecek 4. etap da barındırdıkları 2. kategori tırmanışlarla sprinterleri zorlayacak.

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayan tura katılan bisikletçiler, Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerledikten sonra İzmir’den hava yoluyla İstanbul’a geçecek.

Turun 28 Nisan Pazar günü koşulacak son etabı İstanbul’da yapılacak. Startı ilk kez Beşiktaş Meydanı’nda verilecek final etabı, Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek.

Tur sırasında gerçekleşecek etkinlikler:

TUR 2024 yarış dışındaki etkinlikleriyle de bisiklet kültürünü ve sevgisini yaymaya çalışacak.

Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığının “Güvenli Bisiklet” projesi kapsamında çocuklara, bisiklet kullanımı ve trafik güvenliği konusunda eğitimler verilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen Fethiye-Marmaris etabında Türk bayrakları eşliğinde “TUR 2024 Bisiklet ve Gelecek Çocuk Şenliği” düzenlenecek.

Spil Dağı’nda bitecek turun 6. günü, Manisa Mesir Şenlikleri kapsamında 11 ülkeden gelen çocukların gösterileri ve geleneksel mesir saçımı törenine sahne olacak.

Artistik bisikletçi Viola Brand de gösterileriyle geçen yıl olduğu gibi 2024’te de Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na renk katacak.

Organizasyon TRT Spor’dan canlı yayımlanacak.