ABD GAZZE’YE HAVADAN YARDIM ATTI

0

ABD GAZZE’YE HAVADAN YARDIM ATTI

Amerika Birleşik Devletleri 29 Şubat günü kamyonlarla yardım dağıtımı sırasında yaşanan felaketten sonra Gazze’ye havadan yardım attı.

C,130 tipi askeri nakliye uçağından Gazze’deki sahil şeridine paraşütle 38,000 birim yemek bırakıldı. Söz konusu yöntemle yardımı sürdürmek için planlama yapıldığı belirtildi.

Washington kaynaklı haberlere göre, yetkililer, havadan yardım sırasında yerde herhangi bir grupla işbirliği yapılmadığını ancak Ürdün Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonda katkısı olduğunu bildirdiler.

ABD’li bir yetkiliye göre, yurtiçinde ve yurtdışında baskı altında olan Biden yönetimi, Gazze’ye Kıbrıs adasından deniz yoluyla yardım göndermeyi de düşünüyor.

Gazze’de, Gazze şehrinde 29 Şubat günü sabaha karşı kamyonlardan oluşan yardım konvoyu bölgeye ulaştığında meydana gelen olayda 115 kişi ölmüş 300’e yakın kişi yaralanmıştı. Birleşmiş Milletler, ölenlerin ve yaralananların ateşli silahlarla vurulduklarını duyurmuştu. Felaket sırasında İsrail askeri birliği sözde güvenlik için olay yerindeydi.