‘VAR’ çizgiyi çekti, tepki yağdı!

0

Galatasaray’ın attığı gol tartışma yarattı!

Galatasaray’ın, Antalyaspor maçında bulduğu ikinci gol, VAR incelemesi sonrası geçerlilik kazandı. VAR operatörünün çektiği çizgi tartışma konusu oldu.

Galatasaray, Antalyaspor karşısında 45+1. dakikada ikinci golü buldu.

Screenshot_1

Carlos Vinicius’un kafa vuruşunu Antalyaspor kalecisi sektirdi ve Kerem Aktürkoğlu topu ağlara gönderdi. Mücadelenin hakemi Carlos Vinicius’un ofsaytta olduğunu işaret etti ve bayrağını kaldırdı, gol sayılmadı.

Screenshot_2

Hakem Abdulkadir Bitigen, VAR’dan gelen uyarı sonrası golü verdi.

Gol sonrası Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ve Antalyaspor teknik direktörü Sergen Yalçın’dan büyük tepki geldi.

“Bu işin suçlusu kimse istifa etsin”

Bitexen Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray ile oynadıkları maçta hakem yönetiminden memnun olmadığını ve haklarının yenildiğini söyledi.

Sinan Boztepe, müsabakanın ardından RAMS Park’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sinan Boztepe, “16 kişiye karşı oynanan müthiş bir mücadele vardı. 42 bin kişilik taraftarla birlikte Galatasaray’ı sahasında köşeye sıkıştıran bir Antalyaspor vardı. 16 kişiye rağmen harika bir oyun çıkardılar. Böyle bir saçmalık olmaz.” dedi.

Boztepe, “Bize söylemişlerdi. Bizim katledileceğimizi söylemişlerdi. Galatasaray bizi çok güzel misafir etti. Onlara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kendilerinden ama bugün gördüğümüz muamele Türk futbolunun ayıbıdır.” ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın: Böyle maç yönetmesinler

Yalçın, RAMS Park’ta yapılan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine oyuncularına teşekkür ederek başlayan Sergen Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

“Çok zor bir deplasmanda, ağır baskı altında oynadık. İyi hazırlanmıştık. Rakibimizi iyi analiz ettik. Özellikle geçiş oyunlarını kapatmak için merkezi kapatarak önde oynadık. Aslında risk alarak oynadık. Maçın tamamında iyi mücadele ettik. Rakibe hem ikili mücadelelerde hem ikinci toplarda hem de tempolu oyunlarda cevap verdik. Kaybetmek tabii ki üzücü. Çünkü çok mücadele ettik. Bazen kaybederken başka şeyler kazanırsın. Kendi açımızdan böyle bakmak istiyoruz. Aslında başka şeylere bakmamız gerekiyor ama baktığımız şeylerin fayda getireceğini düşünmüyorum. O yüzden oraya bakmak istemiyorum. Sadece oyuna odaklanıp, oyunu konuşmak istiyorum. Kendi adımıza olumlu bir geceydi. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Sonucunda kaybettik. Oyuncularıma tekrar teşekkür ediyorum.”

Küme düşme hattından uzaklaşmak istediklerini aktaran Yalçın, “Bir an önce küme düşme hattından kurtulmak istiyoruz. Bir an önce maç kazanıp kendimizi barajın üstüne atmamız gerek.” dedi.

“Tarihin en iyi Galatasaray’ı olduğunu düşünmüyorum”

Sergen Yalçın, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun, “Tarihin en iyi Galatasaray kadrosuna karşı oynadık.” değerlendirmesine katılmadığını söyledi.

Belözoğlu’nun açıklamasının hatırlatılması üzerine Yalçın, “Ben öyle düşünmüyorum. Galatasaray çok iyi bir takım, çok iyi oyuncuları var. Ancak bugünkü oyunda karşımızda öyle bir takım yoktu. Güç dengelerini 60’a 40 gördüm. Maçın ilk yarısında çok daha iyi oynadık, pozisyon bulduk.” diye konuştu.

“Galatasaray kötü değildi, biz iyiydik”

Sergen Yalçın, futbolcularının ortaya koyduğu mücadeleden dolayı soyunma odasına mutlu girdiğini dile getirdi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türk futbolunun geri gittiğini söyledi.

Video Yardımcı Hakem (VAR) kararlarını eleştiren Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Futbolun çok geri gittiğini görüyorum. Bu hiç kimse için sağlıklı bir gidişat değil. Özellikle hakem arkadaşlara bazı tavsiyelerim var. Böyle maç yönetmesinler. Özellikle VAR’dakiler böyle yönetmesinler. Ne görüyorlarsa onu çalsınlar, hata yapsınlar. Gördüklerini çalsınlar, inandığımız hakemler olsun. Oyuncuların emeğine yazık. Oyuncular o kadar mücadele ediyor. Yazık değil mi bu oyunculara? Masa başında oturan Özgür Yanyaka penaltı verdi. Tersi olsa verir miydi?”

VAR operatörünün çizdiği çizgi sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

B