Konferans Ligi’nde, Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile eşleşti. İşte Union SG hakkında merak edilenler

0
Konferans Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe’nin Son Turu’nda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya gelecek.

İlk maç 7 Mart’ta Belçikada oynanacak. Rövanş ise 14 Mart’ta Kadıköy Ülker Stadyumu’nda oynanacak.

UNION SAINT-GILLOISE

66.55 milyon Euro tahmini kadro değerine sahip olan Belçika temsilcisi, kendi liginde sekiz puan farkla liderlik koltuğunda oturuyor. Saint-Gilloise kendi liginde oynadığı son 20 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Son olarak deplasmanda Kortrijk’i 3-1 ile geçti.

Fenerbahçenin rakibi Union Saint-Gilloiseyi tanıyalım: Teknik direktörleri yabancı değil

AVRUPA LİGİ İLE BAŞLADI

Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi E Grubu ile başlayan Belçika temsilcisi, play-offta Lugano’yu eledikten sonra Toulouse, Liverpool ve LASK Linz ile grup mücadelesi verdi. Grupta iki galibiyet alan Saint-Gilloise, sahasında LASK Linz ve Liverpool’ı 2-1’lik skorlarla mağlup etmişti. Grupta üçüncü olarak Konferans Ligi’ne geçiş yaptılar.

KADRODAKİ DİKKAT ÇEKEN OYUNCULAR

Takımın en tehlikeli oyuncusu olarak Cezayirli Mohamed Amoura dikkat çekiyor. 23 yaşındaki forvet oyuncusu bu sezon tüm kulvarlarda 33 maça çıkarken 21 gol ve altı asistlik performans sergiledi.

Takımın bir diğer tehlikeli ismi ise İspanyol oyuncu Cameron Puertas… 25 yaşındaki oyuncu 10 numara mevkisinde görev yapıyor ve bu sezon müthiş bir performans gösteriyor. Puertas tüm kulvarlarda sahaya çıktığı 38 maçta sekiz gol ve 18 asist yapma başarısı gösterdi.

Takımın diğer önemli isimleriyse; stoperler Koki Machida, Kevin Mac Allister ve orta saha Lazare Amani.

Fenerbahçenin rakibi Union Saint-Gilloiseyi tanıyalım: Teknik direktörleri yabancı değil

TAKIMI ESKİ ANTALYASPORLU ÇALIŞTIRIYOR

Takımı 50 yaşındaki Alman teknik adam Alexander Blessin yönetiyor. Blessin futbolculuğu döneminde 2001/2002 sezonunda Antalyaspor’da forma giymişti.

Antrenörlük kariyerine SV Bondalen’de yardımcı antrenör olarak başlayan Blessin, 2012’de RB Leipzig U17 Takımı’nın başına geçti. 2020’ye kadar hemen hemen tüm kategorilerde çalıştı.

Fenerbahçenin rakibi Union Saint-Gilloiseyi tanıyalım: Teknik direktörleri yabancı değil

2020 yılında Oostende’nin teknik direktörlüğüne getirildi. İki yıl sonra ise İtalyan ekibi Genoa’nın başına geçti. 33 maçta 1.36 puan ortalaması tutturdu. Temmuz 2023’te Union Sanit-Gillois ile anlaşmaya vardı.

SAINT-GILLOISE’NİN AVRUPA İSTATİSTİKLERİ

Blessin’in öğrencileri maç başına 1.2 gol ortalaması ile oynarken, ortalama 1.56 gol beklentisine sahip. Rakip ceza sahasında maç başına ortalam 19.2 kez topla buluşan Saint-Gilloise rakip kaleye ise maç başına ortalama 4.2 isabetli şut atmayı başardı.

Maç başına 1.1 gol yiyen Belçika temsilcisinin kalesinde gördüğü maç başına ortalama gol beklentisi ise 1.4 oldu.