TİP kararını verdi. Hatay’da CHP’nin Lütfü Savaş’ı çekmemesi durumunda Gökhan Zan aday olacak

0

TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının Gökhan Zan olacağı öğrenildi.

Karar CHP’nin, Hatay’da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’la seçim gireceğini duyurması 6 Şubat depremiyle yıkılan şehirden tepkilerin yükselmesine neden oldu.

Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesini, bölgenin güçlü partilerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP) de tepkiyle karşıladı. Parti yönetimi, Savaş’ın adaylığının geri çekilmemesi durumunda Hatay’da seçimlere güçlü bir şekilde katılacaklarını, depremzedeleri seçeneksiz bırakmayacaklarını duyurdu.

TİP, eski Hatay Milletvekili ve parti yöneticisi Barış Atay’ı, aday olmak için ikna çalışmalarında başarıya ulaşamadı.

Hatay’da seçim sonucuna etki edecek güce sahip olan TİP, aday belirleme çalışmalarında sona ulaştı.

Gerçek Gündem’in edindiği bilgilere göre, parti yönetimi CHP’nin Lütfü Savaş’ı çekmemesi durumunda Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterecek. Karar bugün 11’de yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

CHP’nin Savaş’ı çekmesi durumunda ise eski milli futbolcu Gökhan Zan da adaylıktan çekilecek. Ve çok muhtemel Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’dan aday olacak.

6 Şubat depremlerinin ardından İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Gökhan Zan, seçilememişti. Gökhan Zan daha sonra İYİ Parti’den istifa etmişti.