Türkiye Kupası’nda çeyrek finalin son iki bileti bugün sahibini buluyor. Beşiktaş-Antalyaspor, Gençlerbirliği-Trabzonspor

0

Beşiktaş, Antalyaspor deplasmanında

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda bugün Bitexen Antalyaspor’un konuğu olacak.

Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. A Spor’dan canlı yayınlanacak mücadeleyi, hakem Ümit Öztürk yönetecek.

Beşiktaş’ta tedavileri devam eden Omar Colley, Vincent Aboubakar ve Salih Uçan, Antalya’da görev yapamayacak. Siyah-beyazlı ekipte uzun süreli sakatlığı bulunan Alex-Oxlade Chamberlain ve Amir Hadziahmetovic’in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden Demokratik Kongolu futbolcu Arthur Masuaku da kadroda yer alamayacak.

Kupaya 5. turdan başlayan Beşiktaş, Eyüpspor’u 4-0 mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı. Bu sezonki kupa serüvenine 3. turdan başlayan Antalyaspor ise ilk maçında 52 Orduspor FK’yi 3-0’la geçti. Bir üst turda​​​​​​​ Kepezspor’u 6-1 yenen Antalyaspor, 5. turda da Siltaş Yapı Pendikspor’u 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Gençlerbirliği’nin konuğu Trabzonspor

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda bugün Trabzonspor’u ağırlayacak.

Eryaman Stadı’nda saat 17.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Mert Güzenge yönetecek. Karşılaşmayı kazanacak takım, adını çeyrek finale yazdıracak.
Kupaya 4. turdan başlayan Trabzonspor ise sırasıyla Ahlatcı Çorum FK ve Manisa FK’yi eleyerek son 16 turuna çıktı.
Trabzonspor karşısında ev sahibi avantajına sahip Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası’na 3. turdan dahil oldu. Başkent ekibi, sırasıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bornova 1877 Sportif Yatırımlar ve Trendyol Süper Lig temsilcisi Mondihome Kayserispor’u eleyerek son 16 turuna yükseldi.

Trabzonspor’da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Pepe ve Onuachu forma giyemeyecek. Karadeniz ekibinde, Orsic, Hüseyin Türkmen ve Benkovic’in de sakatlıkları bulunuyor.