Güney Kore’de bir firma, çalışanlarına her bebek sahibi olduklarında 75.000 dolar ödeme yapacak.

0

Güney Kore’de bir firma, çalışanlarına her bebek sahibi olduklarında 75.000 dolar ödeme yapacak.

Güney Koreli bir şirket, ülkenin son derece düşük doğum oranının düzeltilmesine yardımcı olmak için milyonlarca dolar ödemeye hazır.

Seul merkezli bir inşaat firması olan Booyoung Group’un, çalışanlarına her bebek sahibi olduklarında 100 milyon Kore wonu (75.000 $) ödemeyi planladığı belirtildi.

Şirket ayrıca 2021’den bu yana 70 bebek sahibi olan çalışanlara toplam 7 milyar Kore wonu (5,25 milyon dolar) nakit ödeme yapacağını da sözlerine ekledi.

Bir şirket sözcüsü, CNN’e bu yardımdan kadın ve erkeklerin yararlanabileceğini söyledi.

Güney Kore, 2022’de 0,78 ile dünyanın en düşük doğurganlık oranına sahip (bu da bir kadının hayatı boyunca sahip olacağı ortalama çocuk sayısını gösteriyor) ve İstatistik Kore’nin resmi tahminlerine göre bu oranın 2025’te 0,65’e düşmesi bekleniyor.

Veriler, Güney Kore ve diğer Doğu Asya ülkelerinin toplumlarının dramatik sanayileşmeden sadece birkaç on yıl sonra hızla yaşlanmasıyla karşı karşıya kaldıkları demografik saatli bombanın altını çiziyor.

Pek çok Avrupa ülkesi de yaşlanan nüfusla karşı karşıyadır, ancak bu değişimin hızı ve etkisi göç nedeniyle hafifletilmektedir. Ancak Güney Kore, Japonya ve Çin gibi ülkeler, çalışma çağındaki nüfuslarındaki düşüşle mücadele etmek için kitlesel göçten kaçındı.