Facebook bugün 20 yaşına girdi; bu da çoğu kişiye ne kadar yaşlandığını hatırlatıyor.

0

Facebook bugün 20 yaşına girdi; bu da çoğu kişiye ne kadar yaşlandığını hatırlatıyor.

“Facebook ne ölmedi, ne de ölüyor.” Facebook yöneticisi Tom Alison’ın Mart 2023’te yaptığı açıklamada bunu açıkça belirtme ihtiyacı duyması , 4 Şubat 2004’te faaliyete geçen sosyal medya platformunun ne kadar itibarlı olduğunun iyi bir göstergesi.

“Eski moda.” “Dinozor.” “Bu yaşlılar için!”…

Le Monde’da bazı internet kullanıcıları platformu böyle tanımladı. Ancak yine de Alison’ın iddia ettiği gibi Facebook “aslında canlı ve gelişiyor.”

Her gün 2,11 milyar insan internete bağlanıyor; bu, dünya nüfusunun dörtte birine denk geliyor

Facebook 2004

Mark Zuckerberg ve 3 arkadaşının 4 Şubat 2004’te Harvard Üniversitesi’ndeki yurt odasında kurduğu Facebook, dünya çapında en çok kullanılan sosyal platform olmaya devam ediyor.

Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes’ın ilk olarak sadece Harvard Üniversitesi öğrencileri için kurduğu Facebook, herkesin üye olabileceği formata sahip hale gelmesiyle 2006’dan itibaren kullanıcı sayısında artış yaşadı.

Facebook 2006

Şirket, WhatsApp ile Instagram gibi popüler uygulamaları da bünyesine katarak yıllar içinde hızla büyüdü.

İmaj değişikliğine giderek 2021’de yoluna “Meta” ismiyle devam etme kararı alan şirket, yıllar içinde yaşanan skandalların, veri güvenliği, rekabet ihlalleri ve sansüre ilişkin eleştirilerin gölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Facebook 2011

Şirket, özellikle genç kullanıcılarını kaybetmeye başlamasının ardından metaverse vizyonu ortaya koydu.