ABD: “İRAN’LA SAVAŞ ARAMIYORUZ”

0

ABD: “İRAN’LA SAVAŞ ARAMIYORUZ”

ABD’nin Ürdün’deki üssüne yönelik olarak yapılan iha saldısında 3 askerin ölmesi ve 40 askerin de yaralanması olayından sonra yönetimden yetkililer Beyaz Saray’ın İran’la savaşmaya niyeti olmadığını bildirdiler.

Birleşik Devletler Savunma Bakanlığı sözcüsü Sabrina Singh gazetecilere verdiği demeçte, “Kesinlikle bir savaş aramıyoruz ve açıkçası İran’da da ABD ile savaş niyeti görmüyoruz” dedi.

 Beyaz Saray ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby ise , İran’ı kastederek “rejimle askeri bir çatışma peşinde değiliz” dedi ve Başkan Biden’ın yanıt seçenekleri üzerinde çalıştığını anlattı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise, başkanın ve kendisinin ABD birliklerine yönelik saldırıya müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in de değerlendirmeleri oldu. Blinken, Ürdün’deki üsse yapılan saldırıya verilecek yanıtın seviyeler halinde ve aşamalı olabileceğini ayrıca zamana yayılabileceğini belirtti.

Bu arada, ABD, Ürdün’de Kule 22 olarak bilinen üsteki yaklaşık 350 askerin insansız hava aracını neden durduramadığını tam olarak belirlemeye çalışıyor.

Saldırının ardında Irak’taki İran yanlısı çatı örgüt Hizbullah Tugayları’nın olduğu belirtiliyor.