RUH HALİNİZİ HIZLA DÜZELTMENİN DOĞAL İLACI

0

RUH HALİNİZİ HIZLA DÜZELTMENİN DOĞAL İLACI

Kiwi meyvesinin zengin bir C vitamini kaynağı olduğu, C vitamininin ruh haline, depresyona akıl sağlığına iyi geldiği biliniyor. Yeni bir araştırma C vitamininin ruh haline olumlu etkisinin en hızlı biçimde kiwi meyvesiyle elde edildiğini ortaya koydu.

Araştırmayı Yeni Zellanda’daki Otago Üniversitesi’nden bir ekip gerçekleştirdi. Otago Üniversitesi ismen yabancı gelebilir, kenarda köşede kalmış zayıf bir üniversite algısı yaratabilir ama bu 155 yıllık üniversite, dünyadaki en iyi üniversitelerin gruplandırıldığı %1 içinde yer alıyor.

Üstelik Kiwi meyvesiyle ilgili araştırmayı “Kiwiler” yapmış oluyor. Yeni Zellandalılar sadece o ülkeye has uçamayan bir kuş olan kiwi’den esinlenerek kendilerine Kiwi diyorlar.

Araştırmaya gelince…

Otago Üniversitesi, C vitamini eksikliği olan 155 yetişkinden oluşan bir denek grubu oluşturdu. Denekler zihnen iyilerdi. 155 kişiyi 3 gruba ayırdılar. Günde 2 kiwi yiyenler, C vitamini hapı verilenler ve placebo yani c vitamini içermeyen ve alanların C vitamini aldığını sandığı hap verilenler. 8 hafta boyunca denekler takip edildi. Ve görüldü ki günde 2 kiwi meyvesi tüketenler 4 gün sonra ruh hallerinin, uyku kalitelerinin ve uyku sürelerinin iyileştiğini rapor ettiler. Ayrıca söz konusu etkiler 14-16 günde tepe noktaya ulaştı.

C vitamini takviyelerini alanlarsa ancak 12’nci günden itibaren iyi hal raporu vermeye başladılar.

Araştırmacılar, beslenmenin sağlık açısından esenliğe ne kadar önemli katkı sağladığının bir kez daha ortaya çıktığını belirtiyorlar.

Basitçe kivi olarak adlandırılan kivi meyvesinin, meyve dünyasında besleyici bir güç merkezi olarak öne çıktığına da vurgu yapılıyor.

Kiwi, C vitamini açısından narenciyelerden çok daha zengin bir meyve. 1 tek kiwi önerilen günlük C vitamini alımını karşılayabiliyor.

Kiwinin, ciddi bir lif kaynağı olduğu, kolesterol seviyesine olumlu katlı yaptığı, kan basıncının düzenlenmesine iyi geldiği de biliniyor.