13.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana Sayfa Kent Fenerbahçe, hayata uzatmada döndü

Fenerbahçe, hayata uzatmada döndü

0

Süper Lig 22. haftasında Başakşehir’e konuk olan Fenerbahçe, ilk yarıda 10 kişi kalan rakibi karşısında birçok gol pozisyonunu harcadı ama 90+4’teki penaltı golüyle hayata döndü.

Süper Lig 22. haftasında Başakşehir’e konuk olan Fenerbahçe, ilk yarı 10 kişi kalan rakibi karşısında sayısız fırsattan yararlanamadı ama 90+4’te gelen penaltıyla golüyle 1-0 kazanarak 3 puana ulaştı.

Kendi sahasında Samsunspor ile berabere kalarak zirve yarışında Galatasaray’a karşı avantajını kaybeden Fenerbahçe, haftalardır yenilmeyen Başakşehir’e konuk oldu. İlk yarıda sayısız gol fırsatı yakalayan Fenerbahçe, Joao Figueiredo’nun 45+2’de kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Başakşehir kalesini ikinci yarıda da ablukaya aldı.

İkinci yarıda Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi’nin oyuna girmesiyle baskısını artıran Fenerbahçe, 90’da penaltı kazandı. Topun başına geçen Batshuayi, 90+4’te hata yapmadı ve penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0’lık galibiyete taşıdı.

Başakşehir’de Philippe Keny 90+3’te ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce ev sahibi ekip maçı 9 kişiyle tamamladı.

Fenerbahçe bu sonuçla 57 puana ulaşırken, 7 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Başakşehir 27 puanda kaldı. Sarı lacivertliler, ligde bir sonraki maçında sahasında Ankaragücü’nü ağırlayacak. Başakşehir ise, deplasmanda Konyaspor’a konuk olacak.