Koku üretebilen hoparlör icat edildi!

0

Koku üretebilen hoparlör icat edildi!

Japon şirketi AromaJoin, Aroma Speaker 60 adında benzersiz bir cihaz yarattı.

Bu cihaz, ses üretmenin yanı sıra iki metreye kadar menzil içinde çeşitli kokular da üretebiliyor.

Modeli “Aroma Speaker 60” olarak adlandırılan bu yenilikçi ürün, sadece sesle değil aynı zamanda 10 ayrı hoparlör içeren özel kartuşlar aracılığıyla yüzden fazla farklı benzersiz koku üretebiliyor. Fuarda sergilenen Aroma Speaker 60, ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Aroma Speaker 60, her biri 6 farklı koku içeren özel kartuşlarla donatılmış 10 ayrı hoparlörden oluşuyor. Bu sayede kokular birleştirilerek toplamda 60’a kadar farklı koku kombinasyonu oluşturabildiği belirtiliyor. Basın mensuplarına göre, aromalar %100 gerçekçilik hissi vermiyor olsa da, oldukça yakın bir deneyim sunuyor.

Hoparlörlerden yayılan kokular anında dağılıyor ve 2 metreye kadar olan mesafede hissedilebiliyor. Aroma Speaker 60’ın sunduğu bu yenilikçi teknoloji, film izleme, konsol oyunları oynama veya sanal gerçeklik kullanımı gibi durumlarda daha etkileyici deneyimler sunmayı hedefliyor.

Henüz konsept aşamasında olan Aroma Speaker 60 için AromaJoin, ileriye taşımak amacıyla yatırımcı ve geliştirici arayışında. AromaJoin’in Aroma Shooter Wearable 3 adlı koku ileten VR aksesuarı ise şu anda satın alınabilir durumda. Boyuna takılabilen bu cihaz, Meta Quest 3 gibi birçok başlıkla uyumlu çalışabiliyor.